Nu știu câți dintre Dumneavoastră, cititorii publicației COLȚIȘOR DE ROMÂNIA, vă dați seama ce boom va produce în turismul brașovean și în dezvoltarea afacerilor deschiderea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav.

Adrian Veștea pe pista Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav

Este de apreciat și de menționat efortul și constanța în susținerea acestui proiect de către președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, care a făcut toate eforturile necesare ca acest proiect esențial pentru Brașov și pentru România să se deschidă. de menționat că aeroportul de la Brașov este singurul aeroport construit de la zero în România în ultimii 50 de ani.

Adrian Veștea

„Este un eveniment extrem de important, este un eveniment pe care noi îl aşteptăm de foarte multă vreme. Aeroportul de la Braşov este o aşteptare de peste 30 de ani pentru cetăţenii judeţului nostru. Consider că merităm acest aeroport atâta vreme cât din punct de vedere economic judeţul Braşov contribuie cu 3,5%, suntem pe locul 5 la nivelul PIB-ului pe anul trecut. Suntem o destinaţie turistică importantă”, a declarat Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav

Sute de persoane au participat, sâmbătă, 10 iunie 2023, la prima zi a evenimentului Zilele Porţilor Deschise organizat pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav, care va deveni operaţional de săptămâna viitoare, mai exact joi va avea loc prima aterizare pe aeroportul de la Brașov.

Sâmbătă şi duminică pe aeroportul din Braşov are loc evenimentul „Zilele Porţilor Deschise”, în cadrul căruia noua aerogară este deschisă publicului iar fiecare vizitator primeşte un tichet de îmbarcare simbolic.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Pentru sâmbătă a fost programat un spectacol aviatic, urmat de câteva ore de concerte şi focuri de artificii.

Duminică, programul de vizitare a aeroportului începe tot de la ora 12:00, evenimentul urmând a fi închis duminică seară, la ora 21:45, cu un show de lasere.

Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a declarat că joi va avea loc prima aterizare pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav, care este este primul aeroport din estul Europei care va fi dirijat din punct de vedere al traficului aerian de la distanţă, de la Arad, printr-un turn virtual.

Zborul inaugural pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav va fi făcut joi de aeronavă TAROM, la care vor participa oficialități.

Preşedintele Consiliului Judeţean Brașov a declarat că în prezent sunt doi operatori care vor opera curse spre patru destinaţii din Germania, iar din august vor exista trei zboruri pe săptămână spre Londra, Barcelona şi Bruxelles pentru început.

Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav a obținut toate certificările necesare de la Ministerul Transporturilor și a primit avizul favorabil al unei comisii interministeriale, ceea ce face ca deschiderea sa la data de 15 iunie 2023 să fie o certitudine. Acum, singurul lucru care mai trebuie să se întâmple este ca avioanele să aterizeze pe acest aeroport și să decoleze către o varietate cât mai mare de destinații.

Românii s-au arătat foarte interesați de cursele de pe noul aeroport din România

Cu o lună și câteva zile înainte de primul zbor, compania Dan Air a anunțat că a înregistrat vânzări de bilete în valoare de peste un milion de euro. Începând cu data de 15 iunie 2023, compania va opera zboruri către destinațiile Nuremberg, Stuttgart, Barcelona, Bruxelles, München și Londra. Deși Dan Air a renunțat la zborurile către Budapesta și Milano, există discuții în curs pentru introducerea unor zboruri zilnice către capitala Ungariei, iar în Italia vor exista, cu siguranță, și alți operatori care vor oferi curse, chiar dacă nu neapărat spre Milano.