Mie îmi plac oamenii cu suflet. Oamenii care se iubesc, care fac din casa lor o casă primitoare, care știu prin vorbă, prin ospitalitate, prin bucuria cu care fac totul, să te simți minunat. Oamenii care știu să îți transmită bucuria și fericirea lor. Oameni care au investit tot ce au avut ei mai bun în copiii lor. În educația și buna lor creștere.

Și când toate aceste lucruri se întâmplă cu niște oameni care sunt și adevărați ambasadori ai unei zone, o zonă atât de frumoasă cum este zona Horezu, nu poți decât să fii bucuros să recomanzi o destinație turistică unde găsești oameni de excepție, Mihaela și Ion Paloși și fiica lor, Diana Paloși. Care îți oferă o vacanță de vis într-un cadru de poveste. La Pensiunea Casa Paloși din Horezu. Este puțin spus pensiune. Este un adevărat rai pe pământ într-un minunat Colțișor de Românie.

Mihaela și Ion Paloși sunt doi oameni reprezentativi pentru zona Horezu, o familie frumoasă, energică și care a pus toată viața lor în slujba unei meserii frumoase: olăritul. Sigur le vom acorda și lor un articol, sau poate mai multe, despre meseria pe care au slujit-o cu atâta dedicație și devotament.

Revenind la Pensiunea Casa Paloși din Horezu, nu pot decât să spun că este o minunăție. Și vă recomand să faceți cel mai frumos cadou celor dragi un sejur în acest loc de poveste. Încerc să vă dau 10 motive ca să faceți o alegere inspirată:

  1. Aparține unei zone – Oltenia de sub Munte – poate cea mai frumoasă zonă României, cu oameni care nu și-au uitat tradițiile, istoria și nu s-au îndepărtat cu un centimetru de ceea ce este bun, frumos și românesc.
  2. Dincolo de frumusețea acestui loc, zona Horezu, puteți ajunge la câteva locuri emblematice pentru orice bun român: la Mănăstirea Hurezi, la Mănăstirea Polovragi și la multe alte așezăminte bisericești din zonă.
  3. Pensiunea Casa Paloși este un loc frumos și discret, aproape de centrul localității Horezu, ușor accesibil și cu o priveliște absolut senzațională asupra întregii zone. Avantajul pensiunii este că este departe de strada principală, departe de zgomot și de poluare, într-o livadă și o grădină reconfortantă, cu multe atracții.
  4. Totul este aranjat cu mult bun gust, cu rafinament aș spune. Spații generoase și ofertante îmbinând mobilierul de foarte mare calitate, dotările ultramoderne și confortul maxim cu elementele tradiționale de decor (evident, nu lipsesc ceramica tradițională, scoarțele oltenești, aranjamentele florale). Impresia tuturor celor care au vizitat această pensiune a fost excepțională.
  5. Într-o pensiune din Oltenia de sub Munte, turistul vine în primul rând pentru întâlnirea cu natura. Cu aerul curat, cu peisajul tulburător, cu posibilitatea de a sta în mijlocul naturii și cu corolarul a toate aceste lucruri: să ai un somn bun și odihnitor într-o cameră frumoasă și curată.
  6. Pensiunea este în mijlocul unei livezi și al unei grădini minunate. De vis. Nu oriunde găsești așa ceva. Tot ce poți face acolo este la modul superlativ. Un picnic în grădină, un grătar, un mic dejun servit într-un foișor minunat, destindere la o cafea sau un pahar de vin bun servite pe veranda pensiunii admirandu-ți copiii care se pot juca nestingheriți și fericiți în iarbă.
  7. Tot ce se întâmplă în acest loc minunat este construit ca să te relaxezi, să te detașezi de grijile zilnice, să evadezi cu cei dragi din stresul cotidian.
  8. Gazda și omul care este responsabilul celui mai frumos sejur petrecut aici este o fată minunată, implicată și cu mare dragoste pentru ceea ce face. Diana Paloși. Care, parcă, a preluat tot ceea ce au mai bun și mai frumos părinții ei. Nu mă sfiesc să le rostesc încă o dată numele, Mihaela și Ion Paloși, fiindcă sunt cu adevărat niște oameni minunați și care și-au crescut frumos copiii.
  9. Prețurile sunt bune, rezonabile, în acord cu condițiile deosebite pe care le oferă pensiunea.
  10. Am lăsat la urmă, quintesența a ceea ce înseamnă un TURISM DE MARE CALITATE. Bucuria că ai fost aici, regretul că trebuie să te întorci acasă și, nu în ultimul rând, că abia aștepți un bun prilej să revii la Pensiunea Casa Paloși din Horezu.

Felicitări, Diana Paloși, pentru ceea ce faci!!! Pentru această pensiune de poveste!!!!

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Am fost foarte zgârcit cu fotografiile.

Deși locul aduce un milion de fotografii senzaționale.

Vă las pe Dumneavoastră să le descoperiți pe pagina de Facebook / Pensiunea Casa Paloși Horezu.

Și pentru a vă face o rezervare.

La final, vreau să vă spun un mic secret al unei perioade frumoase pe care am petrecut-o pe meleaguri vrâncene.

Că m-am simțit extraordinar întotdeauna alături de Mihaela și Ion Paloși la atelierul lor de olărit și la magazinul de produse tradiționale din Horezu și că mulți alți oameni importanți, mult mai importanți decât mine – unui dintre ei este Prințul Charles, actualmente suveranul Regatului Unit al Marii Britanii – au călcat pragul acestei locații și s-au simțit fermecați de ospitalitatea oltenească.

Pentru cei care nu știți, suveranul Marii Britanii este cetățean de onoare al orașului Horezu.

Nota10!!!!