S.C. ZOOM MEDIA CONSULTING S.R.L. – societate de cercetare-dezvoltare- inovare în turism, deținătorul acestui site de promovare a excelenței în turismul românesc – COLȚIȘOR DE ROMÂNIA (www.coltisorderomania) – a inițiat o amplă campanie de informare a deținătorilor de pensiuni turistice și agroturistice, a acelora care vor să-și deschidă o mică afacere în acest domeniu legată de sporirea atractivității turiștilor pentru asemenea formă de turism. Mai precis de componenta pe care noi am denumit-o ”BUN, GUSTOS ȘI SĂNĂTOS”, o modalitate concretă de a pune pe mesele turiștilor produse culinare curate și sănătoase produse de proprietarii de pensiuni după rețete culinare tradiționale, proces urmărit pe viu și de turiști, produse agroalimentare realizate în propriile gospodării, proces care pot spori atractivitatea pentru cest tip de turism dar și crea o și mai mare personalitate acestor structuri turistice: pensiunile turistice și pensiunile agroturistice.

Mulți români de la oraș sunt oripilați de calitatea execrabilă a produselor agroalimentare de import care au invadat piețele noastre în detrimentul produselor românești.

Mulți dintre ei tânjesc să mănânce o roșie adevărată, un ardei, o vânătă, un cartof fără îngrășăminte, pesticide sau alte ”prafuri” inventate să facă produsele mai puțin perisabile, mai mari, mai frumoase, dar, uneori, lipsite total de gust și, culmea, foarte periculoase pentru sănătatea oamenilor. Ne omoară pesticidele, insecticidele, conservanții, armata de e-uri care au invadat toate rețetele de produse alimentare. practic agricultura românească, chiar cea făcută în gospodăriile țărănești (numită de unii de subzistență) poate produce tot ce se cere unei alimentații sănătoase și echilibrate.

Nu v-ar plăcea să mergeți în grădina pensiunii, să alegeți și să culegeți, 3-4 roșii pe care gazda Dumneavoastră să le trasforme pe loc într-o salată delicioasă?

Oare copiilor Dumneavoastră le-ar place să-și culeagă câțiva căpșuni buni și delicioși? Sunt sigur că da.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Mulți dintre românii deținători de pensiuni chiar au și la acest moment mici grădini de legume, o mică livadă, un petec de vie, un solar sau chiar o ciupercărie. Folosind această oportunitate pentru a le pune la masă turiștilor lor, o salată gustoasă și parfumată, o zacuscă de te lingi pe degete, niște murături minunate, o ciorbă deosebită.

Pot să afirm că într-o grădină și o livadă construită pe o suprafață de 500-800 de metri pătrați poți cultiva și produce cam tot ce este necesar pentru alimentația unei pensiuni cu 6-8 locuri de cazare și masă pentru tot anul. Sau măcar pentru a îmbunătăți meniurile și gusturile mâncărurilor pregătite pentru turiști. Evident dacă organizezi bine terenul, dacă citești și înveți să faci agricultură curată și sănătoasă, fără să fie necesară o foarte mare investiție.

Asemenea preocupări trebuie încurajate și susținute, chiar motivate prin facilități fiscale de statul român.

Tocmai din acest motiv, COLȚIȘOR DF ROMÂNIA a inițiat această campanie pentru deținătorii de pensiuni. Care începe acum. ”BUN, GUSTOS ȘI SĂNĂTOS”. START!