Ne propunem prin acest articol să începem o campanie de promovare a unei stațiuni mici de la malul Mării Negre. Stațiunea Eforie Sud. Și săptămână de săptămână, poate și mai des, să va aducem informații noi și atractive astfel încât să vă stârnim interesul pentru a merge acolo și nu numai în această vară ci și la toamnă fiindcă chiar aveți ce face și, mai ales, la prețuri foarte atractive.

Eforie Sud este o stațiune estivală de mici dimensiuni, o stațiune populară adresată marelui public care își dorește să vină într-o stațiune liniștită, plină de verdeață și, în care, prețurile sunt mult mai rezonabile.

Eforie Sud, poziționată în sudul litoralului, la aproximativ 18 kilometri de municipiul Constanța, între Eforie Nord și Tuzla. Încadrată de Marea Neagră și Lacul Techirghiol, Eforie Sud este o stațiune liniștită, cu mult spațiu verde, unde factorii naturali din zonă, nămolul și apa sărată, sunt „exploatați” în beneficiul sănătății.

Începuturile stațiunii Eforie Sud se leagă de anul 1894, atunci când în zonă este construit un sanatoriu pentru tratarea diverselor afecțiuni. Cinci ani mai târziu, in 1899, pe malul mării, este construit primul hotel din zonă, denumit Hotel Movilă (astăzi, Hotel Parc). Tot în acea perioadă zona se îmbogățește cu Băile Movilă, amenajate pe malul Lacului Techirghiol.

Este momentul în care ia ființă stațiunea Movilă-Techirghiol, devenită oficial stațiune balneoclimaterică în anul 1912. Între cele două războaie mondiale, stațiunea cunoaște o dezvoltare pronunțată și își schimbă numele din Movilă-Techirghiol în Carmen Sylva și, ulterior. în Vasile Roaită. Până în 1933 stațiunea Eforie aparține de localitatea Techirghiol.

În acest moment, plaja din stațiunea Eforie Sud nu este una generoasă si are o lungime de 2 kilometri. Autoritățile județului Constanța au demarat în urmă cu mai mulți ani o campanie de cponsolidare și extindere a plajelor de pe Litoralul românesc care nu va ocoli nici stațiunea Eforie Sud. Plaja de la Eforie Sud se va extinde cu mai multe zeci de metri în largul Mării Negre, va avea un nisip fin și condiții de a face plajă excelent în această stațiune. Din cauza eroziunii permanente care s-a întâmplat în ultimii 50 de ani, plaja stațiunii s-a restrâns considerabil, ajungând să fie foarte îngustă în multe dintre porțiunile sale.

Faleza stațiunii este una înaltă, iar accesul către plajă se face pe scări. Fenomenul de eroziune a afectat și faleza, care s-a prăbușit în unele porțiuni. Pentru a proteja faleza stațiunii, autoritatile județene și locale au demarat proiecte de consolidare a acesteia.

Ce este mai important de știut este că întreprinzători privați din Eforie Sud au început edificarea unor structuri de primire moderne, confortabile, cu baze de tratament și care se adresează turiștilor care vin la Eforie Sud pentru toate cele 12 luni din an.

Una din aceste locații este Complexul Fortuna, o adevărată oază de relaxare. Hotelul dispune de 22 de camere spațioase cu băi moderne, minibar și aer condiționat. Camerele sunt dotate cu televizioare LED de ultimă generație și peste 150 de canale Tv (analog, digital și HD). În era comunicațiilor, hotelul dispune de WIFI – internet wireless Gigabit (internet de mare viteză) de care puteți benefici și în camere dar și în întregul complex.

Complexul Fortuna este un loc minunat și pentru cei care vin la mare și pentru wellness și spa dar și pentru tratament balnear.

Turiștii veniți la Complexul Fortuna din Eforie Sud beneficiază de acces gratuit la piscina interioară și la jacuzzi.

De asemenea există o bază de tratament balnear care oferă posibilitatea tratării unei multitudini de afecțiuni:

-prin unde scurte: poliarttrită cronică, luxații, contuzii, epicondilită (cotul jucătorului de tenis), fractură, spondiloză, discopatie, lumbago, mialgie, nevralgie intercostală, migrenă, degerături, laringită, sinuzită, etc.;

-prin diadinamice plus laser: artrită, artroză A și B, ischialgie etc.;

-prin mangnetodiaflux: artrită, artroze, arteroscleroză, coxartroză, urologie, fractură – postoperator, fractură, paralizie nervi, poliomielită, poliartrită, paradontoză, pancreatită, tromboflebită etc.;

De asemenea baza de tratament a Complexului Fortuna realizează o mulțime de tratament prin hidroterapie: băi cu nămol, băi cu plante, masaj cu nămol, împachetări cu nămol, băi galvanice, duș subacval, (de relaxare, drenaj limfatic și tratatement de recuperare), aplicări de cataplasme cu parafină, piscină cu apă cu nămol, gimnastică acvatică, etc. Baza de tratament mai derulează în zona wellness&spa proceduri de masaj de relaxare cu pietre vulcanice, terapeutrice și kinetoterapie.

Pentru a vă lămuri și a afla mai multe informații puteți intra pe site-ul Complexului Fortuna din stațiunea Eforie Sud, www.complex-fortuna.ro sau puteți suna la telefoanele 0753.050.900 sau 0753.050.905.

Prețurile sunt foarte atractive, condițiile sunt excelente. Complexul dispune și de un restaurant cu terasă, de bar și, în fiecare weekend sunt organizate excursii cu tematică istorică și religioasă în Dobrogea și excursii de o zi în Delta Dunării cu masă pescărească.