Ce locuri frumoase sunt acolo și ce personalități importante ale României s-au născut la Rășinari?!?!

Comuna Rășinari este situată în sud-estul județului la 12 km de Sibiu fiind una dintre cele mai vechi comune din Mărginimea Sibiului.

Rășinari este la numai câțiva kilometri de stațiunea montană Păltiniș și oferă un cadru natural deosebit pentru a petrece un nemaipomenit concediu la munte alături de familie si de cei dragi.

Comuna Rășinari este legată de municipiul Sibiu printr-o linie de tramvai care traversează Pădurea Dumbrava. Ca și curiozitate și element extrem de inedit este faptul că pe această linie de tramvai Sibiu-Rășinari se joacă piesa de teatru „Un tramvai numit Popescu” cu actorii de la Teatrul Național ”Radu Stanca” din Sibiu.

Zona este apreciată din punct de vedere turistic pentru frumusețea pitorească a locurilor dar și pentru tradițiile și obiceiurile locale, în special pentru faptul că sunt buni păstori dar și pentru culesul rășinii de brad, îndeletnicire ce a dat și numele localitatii.

În comuna Rășinari s-au nascut și câteva persoane care au devenit mai târziu personalități literare sau savanți ai României: Emil Cioran, Octavian Goga, Ilarie Mitrea (fondator al Muzeului Antipa – Bucuresti) si altii.

Comuna Rășinari promovează în fiecare an o acțiune extrem de benefică pentru aceste locuri minunate.

Comuna Rășinari a găzduit timp de 2 sătămâni un număr de fotografi și pictori ce au surprins comuna în cele mai frumoase ipostaze. Acțiunea sprijinită de Asociația de Înfrumusețare a Orașului Sibiu a culminat cu un vernisaj al expoziției cu lucrările realizate în acest stadiu.

Zece fotografi profesioniști și tot atâția elevi ai Liceului de Artă din Sibiu și pasionați de pictură au bătut la pas Rășinariul pentru a descoperi frumusețile acestei comune, surprinzându-le în fotografii și picturi originale. Tabăra de fotografie desfășurată în cadrul Școlii de Vară de fotografie de la Rășinari a fost condusă de cunoscutul fotograf sibian, Daniel Bălțat, iar cea de arte plastice de profesorul Florin Viorel.