În plin post al Sfintelor Paști vă prezentăm o rețetă tradițională românească potrivită pentru această perioadă. Tocănița de ciuperci cu legume.

O mâncare ideală pentru perioadele de post dar nu numai, tocănița de ciuperci cu legume este gustoasă, ușoară pentru stomac, relativ ieftină de realizat și usor de preparat.

Ciupercile se potrivesc de minune cu ardeii și ceapa, astfel că veți obține o mâncărică delicioasă și apreciată de întreaga familie.
Pentru un gust mai bun, îin tocănița de ciuperci mai poți adăuga și câțiva căței de usturoi, iar ciupercile le poți căli înainte în unt încins. Tocănița de ciuperci cu legume este bună a fi consumată atunci când este caldă, cu pâine proaspătă (unii zic cu pâine caldă) și mult pătrunjel proaspăt tocat pe deasupra.

Ce ingrediente folosim pentru tocănița de ciuperci cu legume?

Baza sunt cele 500 gr ciuperci proaspete, 1 ceapă chiar două (eu vă recomand una roșie și una albă, ambele de mărime potrivită), 1 morcov, 1-2 ardei grași, 5 linguri  untedelemn, 5  linguri bulion,  sare și piper după gust, 200 ml apă,  pătrunjel proaspăt o legătură.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Mod de preparare a unei tocănițe de ciuperci

  1. Ciupercile le  spălăm  de impurități și le tăiem în felii potrivite. Ceapa se taie mărunt, morcovul și ardeii grași îi tăiem cubulețe.
  2. Într-o tigaie se pune uleiul la încins și se adaugă ciupercile. Le prăjim ușor câteva minute apoi le scoatem cu o paletă. În grăsimea rămasă se călește: cepele, morcovul si ardeii. Adăugăm bulionul, apa , ciupercile și acoperim tigaia.
  3. Lăsăm să fiarbă la foc mic până legumele sunt fierte. Se amestecă din când în când.
  4. Când tocănița este gata se adaugă sare și piper după gust.
  5. Tocănița se servește cu  pătrunjel verde tocat mărunt presărat deasupra.

Unora le place tocănița de ciuperci cu pâine caldă, altora cu mămăliguță. Este, în oricare dintre situații o mâncărică delicioasă și ușoară.

Cantitatea de produse este suficientă pentru 4 persoane.

Poftă Bună la masă!