Unul dintre cele mai frumoase moduri să îți umpli timpul liber la modul activ, interesant și extrem de agreabil este să te bucuri de privitul cailor, de prezența lor și, dacă îți face plăcere și știi să călărești, chiar de o partidă de călărie.

Te invităm astăzi la cel mai modern centru de echitație de lângă București, Centrul de Echitație ”Equestria” de la Tâncăbești, loc unde, dacă ajungi, în mod sigur te indrăgostești de el și de minunatele animale – caii – care îl populează.

Cred că ceea ce se întâmplă la Equestria este un semn de însănătoșire a unui sport frumos. Locația este superbă, bine poziționată aproape de București, oamenii sunt extraordinari, iar posibilitățile de interacțiune cu aceste animale minunate – caii – sunt multiple.”

Odată ce un om ajunge să înțeleagă că aceste animale oferă o stare de bine extraordinară, restul nu poate fi decât o poveste frumoasă, așa cum este Equestria. Merită să fie descoperită!

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook


Înființat în primăvara anului 2010, după doar un an de construcţii într-o modernă bază ecvestră, Clubul de Echitaţie Equestria 2010 se doreşte a fi un loc unde iubitorii de cai pot veni să se relaxeze, să se plimbe călare pe câmp sau prin pădure, să înveţe să călărească sau doar să-i privească pe alţii, savurând o ceaşcă de cafea aromată, sau – pur şi simplu – ascultând muzică.

Avantajele clubului de echitaţie EQUESTRIA

  • Construcţie nou-nouță, din lemn, cel mai ecologic şi „sănătos” material de construcţie, cu întreagă infrastructură a unei construcţii moderne
  • Oferă toate facilităţile pentru o cazare optimă a cailor – boxe mari, cu padocuri exterioare individuale, duşuri cu apă caldă pentru cai, alimente (lucernă, fân şi ovăz) de cea mai bună calitate; spaţii utilitare accesorii mari şi funcţionale;
  • Oferă toate facilităţile pentru un antrenament optim al calului şi sportivului– două manejuri, separate pe niveluri diferite de pregătire, teren exterior şi un manej la standarde internaţionale, cu teren de nisip cu irigaţie subterană, evitând formarea prafului, indiferent de condiţiile meteorologice, sau de numărul de cai ce-l folosesc; covor rulant cu pantă ascendentă şi descendentă pentru condiţia fizică a calului; posibilităţi de antrenament şi după lăsarea întunericului;
  • Posibilităţi de plimbare călăre la câmp sau în pădure;
  • Lecţii de călărie pentru toate nivelurile, individuale sau în grup, cu un program foarte flexibil şi adaptat fiecărui elev; asocierealectiilor practice cu cele teoreticecursuri si video-prezentari
  • Cai de şcoală educaţi, versaţi şi cuminţi;
  • Posibilitatea de a lua masa sau de a savura o cafea bunăîmpreună cu prietenii, în paralel cu vizionarea unui spectacol ecvestru, concurs, sau doar o simplă şedinţa de antrenament, atât afară, pe timp frumos, cât şi înăuntru, pe timp nefavorabil;
  • O atmosferă liniştită, plăcută, civilizată, în compania cailor;
  • Nu în ultimul rând, acces uşor din DN1, la doar 18 km de Bucureşti-Aeroport Băneasa

Cum arată baza hipică

Proiectul a fost conceput şi realizat de o importantă companie germană specializată în construcţii şi amenajări ecvestre de toate tipurile, partea de infrastructură – foarte complexă, de altfel – şi hotel-pensiune, fiind realizată de o companie română de construcţii.

Clubul dispune de 50 de boxe pentru cai, de dimensiuni 3,7m / 4m, 40 dintre ele având acces direct în padocuri exterioare individuale, cu dimensiuni de 3,7m / 5m, calul având posibilitatea să stea cat mai mult timp afară, în aer liber, chiar nesupravegheat. Şase duşuri cu apa caldă şi rece, dintre care patru sunt în interior (deci, pot fi folosite şi iarna) şi două solarii pentru uscare/încălzire după duş, stau la dispoziţia căluţilor cazaţi aici. Adăpători automate, cu sistem de încălzire a apei la temperatură dorită – lucru foarte important pentru iernile geroase – sunt, de asemenea, montate în fiecare boxă.

În zona funcţională a grajdului se mai găsesc: două şelării, patru locuri pentru curăţat calul, zonă de spălat harnaşamentul calului, grupuri sanitare, loc pentru activitatea veterinarului şi loc special pentru potcovit.

O altă zonă extrem de importantă a Clubului e reprezentată de manejurile acoperite. Este vorba de un manej mai mic, cu dimensiunile de 22m / 36m, rezervat începătorilor şi lucrului la coardă, şi de manejul principal, rezervat în special călăreţilor mai avansaţi şi antrenamentelor mai specializate, de obstacole şi dresaj. Ambele au instalaţie de iluminat, putând fi folosite şi după lăsarea întunericului. Manejul principal oferă un teren de lucru de 30m / 75m, constituit din nisip special pentru terenuri de echitaţie, cu un sistem subteran de irigaţie automată, oferindu-i o umiditate optimă, echilibrată şi constanta, ceea ce îl face nu numai total lipsit de praf (atât de important pentru plămânii calului şi călăreţului!), dar şi foarte „prietenos”cu tendoanele şi articulaţiile calului!

Manejul mare are şi o zonă de tribune, peste 200 de oameni fiind posibil să asiste odată la evenimentele sportive ce se desfăşoară înăuntru. 

Restaurantul de la capătul manejului oferă altor aproximativ 50-60 de persoane să asiste direct la antrenamentul sau concursul din manej, în timp ce iau masa, sau doar stau de vorba. De pe terasa exterioară a restaurantului se poate vedea şi spectacolul ecvestru sau antrenamentul ce se desfăşoară în terenul exterior al bazei hipice.

Clubul de Echitație Equestria îi așteaptă pe toți iubitorii de caii și călărie, amatori și profesioniști deopotrivă, cu o varietate de servicii la standarde internaționale.

PENSIUNE PENTRU CAI

Sunt asigurate:

  • cazarea cailor în boxe cu dimensiuni de 3,7m / 4m, fiecare cu ieşire în padoc exterior individual, de 3,7m / 5m;
  • alimentaţia de baza – lucernă (sau fân, opţional) şi ovăz; la cerere, pot fi adăugate şi suplimente nutritive şi alimentare;
  • igiena calului și curățarea boxei acestuia;
  • acces nelimitat la apă, prin adăpătoare automate, cu încălzire în timpul iernilor geroase;
  • acces la duşuri interioare şi exterioare;
  • acces la solarii pentru uscare după duş sau antrenament;
  • acces la manejurile acoperite şi terenul exterior, cu folosirea materialelor de obstacole sau dresaj aferente;

LECŢII DE CĂLĂRIE

  • lecții de călărie pentru diferite niveluri de pregătire, de la începători la avansaţi;
  • lecțiile practice de călărie sunt însoțite de lecții teoretice, cursuri, cu vizionari de filme și diapozitive pe teme ecvestre;

La Centrul de Echitație ”Equestria” se pot organiza plimbări călare de 30 de minute pentru copii și adulți la prețuri variabile, funcție de ziua din săptămână. Astfel:

-plimbare copii până la 10 ani: 60 lei (luni-vineri), 75 lei (weekend);

-plimbare persoane peste 10 ani: 65 lei/80 lei

La Centrul de Echitație ”Equestria” se organizează și lecții de călărie.

PACHETUL DE 10 LECȚII PENTRU ÎNCEPĂTORI CUPRINDE:Menținere echilibru, pas, trap și inițiere galop la coardă, trap și liber la pas.

Lecțiile de echitație pentru începători sunt de 30 și 45 de minute. O lecție de 30 de minute costă 7- de lei, una de 45 de minute costă 100 de lei. pot fi achiziționate și pachete de 10 lecții de 30 minute la prețul de 650 lei (in cursul zilelor lucrătoare) și la prețul de 900 lei (în weekend), lecțiile de 45 de minute.

Centrul organizează și lecții pentru avansați cu durata de 30, 45 și 60 de minute.

PACHETUL DE 10 LECȚII PENTRU AVANSAȚI CUPRINDE: Liber la trap și galop, cavalete, inițiere sărituri X și bară la 40- 50cm.

Centrul de Echitație ”Equestria” dispune și de o bibliotecă (inclusiv video) cu materiale despre:

  • echitație;
  • lecții de călărie;
  • medicină veterinară;
  • reproducția cabalină;
  • creșterea mânjilor.

ORGANIZĂRI DE ANTRENAMENTE

Organizări de antrenamente pentru caii și călăreții profesioniști, inclusiv clinici cu participarea unor invitați din străinătate.

ORGANIZĂRI DE CONCURSURI

  • concursuri de sărituri peste obstacole și dresaj;
  • concursuri „de casă”;
  • concursuri-eveniment monden;
  • concursuri oficiale naționale și cu participare internațională;

CAFE-BAR ȘI RESTAURANT

  • Beneficiază de o terasă interioară din care pot fi urmărite concursurile sau antrenamentele din manejul acoperit, dar și terase exterioare, din care pot fi văzute direct spectacolele ecvestre sau antrenamentele din manejul exterior.
  • Restaurantul e deschis numai la evenimente și la cerere, cu programare.

CAZARE ÎN HOTEL

Vizitatorii beneficiază de următoarele facilități:

  • găzduire într-un hotel cotat la 3 stele;
  • camere duble și single  cu baie proprie, TV, internet și minibar.

GĂZDUIRE EVENIMENTE

Gazduirea evenimentelor de tipul workshop-uri sau team-buildinguri, pentru companii, pentru una sau mai multe zile, combinate cu vizionarea unui show ecvestru si/sau lectii de călărie.

ORGANIZARE CONFERINȚE

Centrul de Echitație Equestria dispune de două sali de conferință cu aparatură corespunzatoare (video-proiectie, internet, etc).

MAGAZIN CU PRODUSE DE ECHITAȚIE

Magazin cu produse de echitatie pentru cal și calaret, dar și pentru stabilimente ecvestre – grajduri de cai și accesorii.

La parterul Hotelului Equestria functioneaza  un magazin cu produse de echitatie, pentru cal si calaret, produse al firmelor germane USG Reitsport, HKM, Buesse, Pfiff, precum si ale firmei franceze Equip’Horse.

Aici puteti gasi, de la produse cosmetice pentru cai (unsoare de copite, spray de coada si de corp, sampoane, etc.), la harnasamente complete, valtrape, paturi de padoc sau de boxa, bandajeprotectoare de urechi, precum si multiple accesorii pentru antrenamentul corect al calului. Sunt prezentate, de aemenea, produse pentru calaret – pantaloni de calarie, veste, geci, chapsi, toci, veste de protectie, manusi, ghete, cizme, camasi de concurs, si multe, multe altele.

Magazinul nostru ofera in mod regulat discounturi la diverse produse si realizeaza si comenzi la cerere, conform cataloagelor de produse.

TRANSPORT DE CAI

Transport de cai specializat, în camion special, dotat cu aer condiționat și acces la mâncare și apă.

În ciuda faptului că articolul a fost introdus la Rubrica TURISM DE AVENTURĂ, considerați că această invitație este una de petrecere inteligentă și plăcută a timpului liber, de educație și formare creativă a personalității unui copil sau a unui tânăr. Așa că rețineți și coorodonatele Centrului de Echitație ”Equestria” aflat la foarte mică distanță de București:

Adresa: Str. Hipodromului FN, Sat Tăncăbeşti
Comuna Snagov, Judeţul Ilfov

Administrator:  Ing. Ion Marin E-mail: [email protected]Tel: (0)749 137094
Coordonator: 
Tudor Topor E-mail:[email protected]Tel: (0)757 064050
Secretariat:
 Daniela Șerban
Tel/Fax: (0)31 5005140
Tel: (0)733 727617

Se cuvin cuvinte de laudă oamenilor deosebiți care au avut ideea excepțională și au investit mulți bani în această minunăție de la Tâncăbești, Dr. Ozana și Cristian Moraru.