O atracție care câștigă teren în preferințele turiștilor care aleg zone frumoase din Transilvania este plimbarea cu căruța trasă de cai.

Am fost recent la Băile Tușnad și am fost încântat de activitățile numeroase, frumoase și extrem de diversificate, adresate în egală măsură celor tineri, copiilor dar și celor trecuți de prima tinerețe. Prin care localnicii îți oferă câteva ore de plimbare în natură cu căruța trasă de cai, cu bicicleta sau cu autoturismul de teren în câteva locuri tulburător de frumoase.

Este de apreciat munca inteligentă, creativă și plină de imaginație a echipei Organizației GeoEcologice ACCENT – Organizația de management al Destinației Turistice Băile Tușnad – care oferă informații foarte utile tuturor vizitatorilor zonei, punând în operă cu partenerii economici locali o mulțime de activități de vară și de iarnă: drumeție pe cărări de munte, plimbare cu bicicleta pe ”Drumul Izvoarelor Minerale”, mountain bike, observarea urșilor în sălbăticie din observatoarele special amenajate la Tușnad și la lacul Sfânta Ana, plimbări cu căruța trasă de cai, zbor în tandem cu parapanta, tururi culturale la cele mai importante obiective din zonă, rafting și kayaking pe râul Olt, călărie pentru începători și avansați, ture cu Downhill Roller, tururi pentru realizarea de fotografii excepționale în natură, drumeție pe drumuri înzăpezite, schi de tură, plimbări cu sania trasă de caiși schi pe pârtie.

Revenind la plimbarea cu căruța trasă de cai, o locație pe care v-o recomandăm ca și posibilitate pentru a vizita împrejurimile Băilor Tușnad este în Tușnadul Nou.

Plimbarea cu căruța este cuplată și cu o degustare de produse culinare tradiționale zonei, însoțită de un păhărel de palincă. Este clar că aerul rece și bun de munte îți face o poftă uriașă de mâncare. Dar și produsele alimentare pe care ai posibilitatea să le guști sau chiar să le comanzi sunt extrem de delicioase. Degustarea produselor se face în natură în peisaje de vis. La picnic.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Durata unei plimbări cu căruța este de 3 ore

În același loc se poate face și echitație, organizatorii oferind posibilitatea unor lecții de călărie pentru începători dar și călărie pentru avansați pe trasee foarte frumoase.

Locul de unde pleacă aceste posibilități minunate de plimbare și recreere sunt în localitatea Tușnad Nou nr.460 A.

Căutându-l pe Domnul Szocs Lehel, eventual folosind și numărul de telefon +40.724.970.954.