Fiindcă zona Munților Apuseni este cu adevărat un loc de mare trăire românească ne-am gândit că nu ar fi rău să vă facem sugestia să petreceți sejurul de 1 Decembrie 2019 – Ziua Națională a României, în inima Munților Apuseni la Arieșeni.

Comuna Arieșeni se află la granița dintre județele Alba și Bihor, la o altitudine de 950 m, reprezentând un punct de plecare în traseele de escaladă și drumeție din Munții Apuseni. Pe timp de iarnă, aceste locuri sunt asaltate de turiști din județele învecinate și din toată tara, de fapt, care vin aici pentru practicarea sporturilor de iarnpă pentru pârtia de schi Vârtop Arieșeni, pentru relaxare și pentru peisajele calde ale Apusenilor. nu mai punem în discuție mâncarea bună, sănătoasă pe care o găsiți aici, în inima Munților Apuseni, moții fiind buni gospodari și gazde foarte primitoare.

Destinația turistică în Muntii Apuseni, la arieșeni, de 1 Decembrie este cât se poate de ofertantă. Destinația turistică indicată este accesibilă pentru turiștii care vor să călătorească cu mașina personală. Rezervarea unui sejur de 1 Decembrie la Arieșeni cu transport individual reprezintă modalitatea cea mai convenabilă de a călători pe cont propriu în această zonă.

Turiștii care aleg ca destinație de vacanță pentru 1 Decembrie localitatea Arieșeni au la dispoziție numeroase opțiuni de cazare pentru toate gusturile, de la cele mai accesibile tarife până la cele mai luxoase unități de cazare pentru pretențioși. La alegerea pachetelor cu transport inclus, avion sau autocar pentru 1 Decembrie, localitatea Arieșeni, sunt disponibile pentru rezervare doar anumite hoteluri prestabilite.

Călătoria cu mașina personală reprezintă cea mai avantajoasă soluție când distanța nu este foarte mare. Turiștii pot ajunge în condiții favorabile până în Arieșeni și se pot bucura de libertate în totalitate asupra organizării vacanței. Spre deosebire de trasele organizate strict și opririle fixe pentru opțiunile cu transport autocar sau avion, turiștii care aleg să călătorească individual nu depind de nevoile generale de grup și își programează conform preferințelor propriul traseul, opririle, vizite culturale, durata concediului.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Dacă vreți să mergeți de Ziua națională a României la Arieșeni în inima Munților Apuseni aveți mai multe variante de cazare și chiar foarte bune.

Una dintre ele este Pensiunea Casa Moțului – o pensiune de 4 stele. LPensiunea Casa Motului vă primește în inima Ardealului, departe de orașul zbuciumat, într-o lume domoală, odihnitoare și plină de bună-dispozitțe.

Facilități camere: La casa Moțului puteți alege pentru cazare între camere și apartamente pentru una, două sau mai multe persoane, destule pentru 30 de oaspeți, întocmai rânduite pentru a vă mulțumi pe deplin.

Încăperile sunt amenajate dupa datina unei case primitoare, mobilierul fiind într-un stil rustic, iar lenjeria țesută din in și cânepă. Toate camerele sunt dotate cu baie proprie (cadă sau duş normal sau duș cu hidromasaj), aşternuturi de in şi bumbac ţesute manual, internet gratuit wireless, seif, TV, telefon, incălzire centrala, camere cu balcon sau terasă.

Facilități cazare: Vila dispune de: sală de conferinţe, râu în curte, grădină cu 3.000 mp, parcare proprie, room service, terasa, transport microbus, grătar/barbeque, living, TV in living, șemineu, cameră special amenajată pentru copii, bar, restaurant, teren de sport, păstrăvărie, biciclete de închiriat.

Personalul pensiunii vă stă la dispoziție cu informații despre minunata zonă a Apusenilor cu care localnicii se mândresc foarte mult. Toți iubitorii de munte, de natură și de activități în aer liber pot vizita în împrejurimi obiective turistice de la biserici și mănăstiri fortificate, biserici de lemn, mori vechi de apă, muzee istorice și etnografice sau case memoriale, până la minele romane de la Roșia Montană, rezervații botanice (poieni, păduri, fânețe), complexe naturale (chei, cascade), complexe geologice (calcare, râpe, grohotișuri, pinteni) și speologice (avene, peșteri, grote sau ghețari).

Peisajele superbe, peșterile, cascadele, diversele formațiuni stâncoase, fac din această parte a țării – Munții Apuseni – o adevarată comoară pe care vă invităm să o cunoașteți sau să o redescoperiți. După drumețiile prin împrejurimi, pensiunea Casa Moțului vă va aștepta cu mese îmbelșugate de bucate tradiționale și ispititoare, din ingrediente sănătoase și naturale, cu vinuri bune, într-un spațiu tradițional, primitor și unic.

Așadar, indiferent de eveniment, pensiunea Casa Moțului vă oferă, dincolo de un loc de cazare, o atmosferă armonioasă și caldă, într-un colț de natură pe care vi-l veți aminti întotdeauna cu multă plăcere.

În localitatea Arieșeni există și funcționează mai multe pensiuni care sunt exttrem de atractive pentru turiștii veniți în Munții Apuseni: Pensiunea Poarta Arieșului (24 de locuri de cazare, în Str. Bubești nr.75), Casa Binu (26 locuri de cazare în DN75 nr.17), Casa Arnica Montană (14 locuri de cazare, Str. Bubești nr.70), Pensiunea Agroturistică Gianina (22 locuri de cazare, Str.Centru nr.31A), Pensiunea Valea Brazilor (18 locuri, Str. principală nr. 33A), Pensiunea Arieș (18 locuri, Str. Arieșeni nr. 76E), Pensiunea Vila Apuseni (50 de locuri, Str. Bubești nr.87A), Cabana Vârtop (50 de locuri, str. Vârtop, nr. 88).

Așa că dacă doriți să vă programați un sejur frumos la începutul iernii, de Ziua Națională a României , mergeți în apuseni, la Arieșeni.