Maramureșul este un tărâm în care tradițiile strîămoșești, grație oamenilor minunați care le locuiesc, au rămas neîntinate din moși strămoși.

În primul rând este frumusețea locurilor, frumesețea peisajului, hainele de sărăbătoare pe care le îmbracă aceste locuri de vis din Maramureș. dar cel mai important aspect care atrage mii, zeci de mii de Sfintele Sărbători de Crăciun în Maramureș este întoarcerea la spiritualitatea străveche, la tradiții și obiceiuri unice în România și în lume, la bucatele tradiționale și la toate momentele construite de localnici cu mult drag, cu multă bucurie și fericire. De Crăciun în maramureș ești întotdeauna vesel și fericit.

Structurile turistice de primire din Maramureș îmbină armonios confortul ultramodern cu arhitectura specifică locală, iar mesele festive, atmosfera de sărbătoare simplă și sinceră, alături de peisajele tulburătoare îi fac pe turiști să se întoarcă ori de câte ori au ocazia.

O recomandare din seria ”Unde fugim de acasă” a publicației noastre, Colțișor de România, este următoarea: ”Sfintele Sărbători de Crăciun în Maramureș sunt momente pe care românii ar trebui să le experimenteze cel puțin o dată în viață”.

Din acest motiv ți-am pregătit 6 oferte pentru ”Un Crăciun de vis în Maramureș”.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

1.Hotel SECRET GARDEN din localitatea Dănești. Hotelul este situat într-un cadru mirific, la hotarele Maramureșului istoric și la doar 17 km. de Baia Mare pe drumul naţional Baia Sprie – Cavnic. „Secret Garden” este un complex hotelier modern de 4 stele din mediul rural românesc, inaugurat în vara anului 2007, complexul impresionează atât prin varietatea serviciilor pe care le oferă, cât și prin locația sa inedită. Hotelul, dincolo de condițiile deosebite de cazare și masă oferă condiții excelente pentru tratament într-o bază ultramodernă și cu un personal excelent calificat: afecțiuni ale aparatului locomotor (afecțiuni reumatismale inflamatorii, degenerative, abarticulare, stări posttraumatice), afecțiuni ale aparatului digestiv, afecțiuni ginecologice, afecțiuni otolaringologice, afecțiuni ale aparatului respirator, distonii neurovegetative. Se acordă în restaurantul hotelului Secret-Garden, restaurant categoria 3 stele, mic dejun bufet, prânzul și cina în sistem a la carte. Dintr-un meniu foarte generos. În camera cu 2 adulti copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 12 ani beneficiază de gratuitate la cazare și mic dejun, în cazul în care nu solicită pat suplimentar. Primul și al doilea copil în camera cu un adult beneficiază de o reducere de 50% la tariful net pe loc de cazare cu mic dejun inclus pe tipul respectiv de cameră. În cameră dublă cu doi adulți, primul copil beneficiază de gratuitate iar al doilea de reducere 50% din tariful net al unui loc de cazare cu mic dejun inclus pe tipul respectiv de cameră. Având în vedere condițiile de la Hotel Secret Garden, ceea ce poți vizita în zonă, posibilitățile de distracție și agrement, inclusiv de tratament, locația merită nota 10.

2. Pensiunea CAMVES INN este o constructie inaugurata la inceputul lunii decembrie 2011 si este situata in inima Maramuresului. Camerele sunt dotate cu: TV, minibar, baie cu duș, internet – wireless, uscător de păr, priză pentru aparat de bărbierit. Camerele standard nu au balcon. Număr total camere: 27 camere duble: din cele 24 – 12 sunt cu pat matrimonial și 12 cu 2 paturi. De asemena pensiunea deține și 2 apartamente și o suită. 
Dotări generale: restaurant – 70 locuri, terasă, sala de festivități, parcare proprie, internet – wireless, grădină. Servicii: room service, mașină de spălat, telefon / fax, jocuri de societate. Pensiunea CAMVES INN este situată în centrul Maramureșului istoric, la ieșirea din Sighetu Marmației spre Săpânța, pe DN19. Cimitirul vesel, cea mai importanta atracție din Săpânța se află la 13 km. Gara din Sighetu Marmației se află la doar 5 km de Pensiunea Camves Inn, în timp ce o stație de autobuz local se află chiar lângă proprietate. Se asigură servicii de masă foarte bune în restaurantul cu o capacitate de 70 de locuri.

3. Pensiunea Casa Iurca din Călinești este situată în inima Maramureșului istoric, în municipiul Sighetu Marmației. Casa Iurca din Călinești pune la dispoziția turiștilor 29 de locuri de cazare în 15 camere prevăzute cu internet gratuit, televizor și minibar.
Pensiunea Casa Iurca este situată în Sighetu Marmației, in inima Țării Maramureșului, cum este numit acest col de pământ românesc, încărcat de istorie și de legende, sculptate în lemn cu hărnicie și dârzenie de oamenii deosebiți ai acestor locuri. Casa Iurca deține 29 locuri de cazare în 15 camere astfel: 1 cameră single, 12 camere duble și 2 apartamente.
Pensiunea este situată la 5 minute de centrul istoric al orașului. Restaurantul are o capacitate de 60 de locuri la care se adaugă cele 60 de locuri de pe terasă. Societatea mai deține și 2 săli de evenimente: Salonul Baroc cu o capacitate maxima de 80 de locuri și Sala Vitralis cu o capacitate maximă de 200 de locuri.

4. Hotel Mirage Resort este un hotel de 4 stele la Vișeu de Sus. ”Mirage Resort” este situat în Maramureșul Istoric, localitatea Vișeu de Sus, un loc încărcat de istorie și tradiții, înconjurat de superbe peisaje montane și râuri.
Pentru turiștii care aleg ca loc de popas și odihnă hotelul Mirage Resort, se asigură pe lângă liniște și confort, un complex de piscine în aer liber, deschis, din păcate, numai în perioada primăvară – vară, în care cu siguranță turiștii se vor simți excelent. Camerele au baie cu duș; balcon; uscător de păr în baie; aer condiționat; frigider; minibar cu produse; tv cablu; internet; sistem de încălzire. Camera dublă standard cu balcon – suprafață 22mp + 6 mp balcon; pat matrimonial sau paturi twin; Camera dublă deluxe cu balcon – suprafață 27 mp + 6 mp balcon; pat matrimonial; Apartament bussiness cu balcon – suprafata 44 mp + 12 mp balcon; salon și dormitor cu pat matrimonial; Apartament junior fără balcon- 31 mp, cameră de zi cu canapea extensibilă și dormitor cu 2 paturi, design minimalist. Apartament junior superior cu balcon – suprafață 35 mp + 6 mp balcon, un dormitor cu 2 paturi si un dormitor cu pat matrimonial, design modern.
Hotel Mirage Resort dispune de 23 camere duble standard; 4 camere duble deluxe; 2 apartamente junior fără balcon; 1 apartament junior superior; 2 apartamente business si 1 penthouse; aqua park care conține piscină în aer liber pentru adulți, copii un bazin cu apă sărată si un pool bar; restaurant cu o capacitate de 80 persoane.
Serviciile de alimentație publică se acordă în restaurantul propiu (80-locuri) în sistem a la carte. Hotelul dispune și de o sală conferințe cu o capacitate de 80 persoane și are ca și dotări filpchart și videoproiector.

5. Pensiunea Glodeanca se află în localitatea maramureșeană Glod. Pensiunea Glodeanca se află în Glod, la 50 km de Cimitirul Vesel de la Săpânţa şi la 70 km de Baia Mare. La proprietate există acces gratuit la internet WiFi şi parcare privată gratuită. Fiecare cameră are TV cu ecran plat, iar unele oferă vedere la munte, la râu sau la grădină. Toate camerele au baie privată cu duş şi articole de toaletă gratuite. La proprietate există un lounge comun. Gara trenului istoric cu abur Mocăniţa se află la 45 km. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internaţional Maramureş, la 84 km de Pensiunea Glodeanca.

6. Casa de vacanţă (cabana) Pintea este situată la 100 de metri de lacul Bodi, pe malul unui lac mai mic, şi oferă WiFi gratuit, un foişor, o zonă de relaxare în aer liber şi facilităţi de grătar gratuite. Toate unităţile au terasă cu vedere la munte şi lac, iar dormitoarele sunt dotate cu TV cu ecran plat cu canale prin cablu. Oaspeţii se pot bucura de pescuit şi drumeţii la doar câţiva paşi de Casa de vacanţă Pintea. Proprietatea este aproape de numeroase trasee montane. Cel mai apropiat restaurant este la mai puţin de 1,5 km.

Pârtia de schi Şuior este la 1,5 km, iar pârtia de schi Cavnic se află la mai puţin de 20 km. Regiunea istorică Maramureş, cu Mănăstirea Bârsana şi Sighetu Marmaţiei, este la mai puţin de 50 km.