Poiana Brașov este fără îndoială cea mai frumoasă și mai ofertantă stațiune montană din România care oferă, indiferent de sezon, cea mai diversificată gamă de servicii turistice, fiind pe placul tuturor turiștilor. Indiferent de vârstă.

Ne-am gândit să vă facem invitația, răspunzând întrebării ”Unde fugim de acasă?”, la Centrul de Echitație din Poiana Brașov. Fiindcă, calul este un mamifer erbivor copitat de mărime considerabilă, fiind una dintre cele șapte specii moderne ale genului Equus. Calul face parte din ordinul Perissodactyla, familia Ecvidee.

Anatomia cailor le permite să se folosească de viteză pentru a scăpa de prădători.

Caii au un bine dezvoltat simț al echilibrului și instinctul de a lupta sau a fugi în caz de pericol. Legată de această necesitate de a scăpa de prădători în sălbăticie este o trăsătură neobișnuită: caii sunt capabili de a dormi în ​​picioare.

Caii de sex feminin, numite iepe, au o perioadă de gestație de aproximativ 11 luni (340 de zile), iar puiul, numit mânz, poate sta în picioare și alerga la scurt timp după naștere.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Înfiinţată în 1895, Poiana Braşov deservea ca loc turistic pentru Braşov.    Prima cabană a fost construită în 1904.

În 1906 Poiana Braşov a fost recunoscută ca staţiune de iarnă şi trei ani mai târziu se desfăşurau primele competiţii de iarnă.  

În 1951 au ţinut loc jocurile internaţionale de iarnă a studenţilor.

În zilele noastre   Poiana Braşov seamănă mai mult cu un mic oraşel având hoteluri luxurioase şi restaurante bune.  

Centrul de Echitație situat la intrarea în stațiunea Poiana Brașov vă invită să petreceți sejururi de neuitat într-un peisaj și o ambianță de basm.  

Centrul de Echitație vă oferă atât cazare în vilele proprii cât și masa, aceasta fiind preparată în restaurantul propriu. Locația se pretează și și pentru organizarea unui eveniment sau unei petreceri cu prietenii? Nicăieri nu e mai bine decât la Centrul de echitație din Poiana Brașov.  

Putem spune din multe puncte de vedere că Centrul de Echitaţie din Poiana Brașov este un punct de mare atracție. În orice anotimp și pentru toate vârstele. Acesta este situat în nordul staţiunii, pe stânga şoselei spre Braşov, în apropiere de Cabana Junilor.

Centrul dispune de un grajd cu o capacitate de 26 cai, cu toate anexele necesare, de un manej (70×50 m) si de un teren de sport multifuncţional.  

În curtea Centrului de Echitatie a fost dat în folosinţă un popas turistic cu 12 căsuţe, bufet şi bar de zi, destinate în special celor veniţi să practice călăria.  

Turiştii pot să apeleze la sfaturile unor instructori calificaţi care sa-i iniţieze în arta călăriei. Aici se poate închiria şi echipamentul necesar practicării acestui sport, iar pentru începători sunt organizate cursuri de călărie cu o durată de 6 zile.  

De asemenea, se organizează plimbări de agrement călare, plimbări cu șarete şi sănii.

În cadrul centrului sunt prezentate la cerere, demonstraţii de călărie. Te găsești ca între cunoscuți, înconjurat de peisaje uluitor de frumoase. Ai venit să simți plăcerea de a privi caii, pășunile din care se înfruptă cabalinele, ai venit pentru senzațiile unice oferite de pe spatele unui cal sau pentru a simți un bot umed care-ți cerșește bunătăți.

Istoria omenirii s-a făcut din șaua calului, iar calul a cucerit noi și noi teritorii.  

Te invităm să te lași copleșit de delicatețea acestor animale si să le admiri într-un spațiu în care se manifestă în voie și nu mai stau în fața căruței.

Ferma montană de cai s-a născut dintr-o pasiune profundă și de nestăvilit pentru cai, a căror număr a crescut de la an la an, ajungându-se la aproximativ 30 de „membri de familie”. Pentru tatăl Centrului de Echitație, caii sunt parte din familie și beneficiază de cele mai bune tratamente. Fiind un medic veterinar vestit pe vale, an de an si-a concretizat tot mai mult visul de a crea o pensiune atât pentru cai, cât și pentru călăreți.

Ferma deține cai pentru agrement, lipițani și metișii lor, ponei, cai pur-sâne arabi și metișii acestora, într-o paletă variată de culori. Cu aceștia vă puteți aventura la excursii în grup-călare pe teren variat din Poiana Brașov, se fac plimbări cu atelaje, cu sania, cursuri de echitație pentru începători.

Noul Centru de Echitație, situat în imediata apropiere a stațiunii Poiana Brașov, vă oferă în orice sezon posibilitatea practicării călăriei, participarea la agreabile plimbări cu trăsura, căruța sau sania în splendidul decor al stațiunii Poiana Brașov și a împrejurimilor sale.

Noul Centru de Echitație organizează pentru turiști:

  • CURSURI DE INIȚIERE CĂLĂRIE – pentru tineri și adulți-cu o durată de 6 ore/zi, sub forma de cursuri individuale de 1-2 ore/zi.
  • PLIMBĂRI CĂLARE – cu însoțitor, organizate pentru avansați cu o durată de 1-3 ore.
  • EXCURSII CĂLARE – cu însoțitor, cu durata de o zi (4,5 sau 6 ore călare), pe itinerare atractive la cabanele din împrejurimi. Dejunul la unul din locurile de popas – la cabanele Cheia sau Postăvarul, la restaurantul Panoramic (Tâmpa-Brașov), Castelul Bran – în funcție de itinerarul ales. Grupuri de minimum 3 turiști. Se organizează pentru călăreți experimentați.
  • PLIMBĂRI CU TRĂSURA – minimum 6 persoane – În stațiunea Poiana Brașov și împrejurimi. Durata 1-3 ore.
  • PLIMBĂRI CU CĂRUȚA – maximum 10 persoane – pe trasee din Împrejurimile stațiunii. Durata 1-3 ore.
  • PLIMBĂRI CU SANIA – grup de 4 persoane, în stațiunea Poiana Brașov și împrejurimi. Durata 15-60 min.


Centrul de Echitatie Poiana Brasov dispune de cai din rasa gidran, hutul si lipitan.
Program: 9-18 in perioada iernii iar in rest pana la orele 20.

Plimbari pe traseu de 1/2 ora pret 40lei/persoana

Plimbari pe traseu de 1 ora pret 70lei/persoana