Așa cum vă spuneam în mai multe articole publicate de site-ul nostru – www.coltisorderomania.ro – si pe pagina de facebook.com / Coltisor de Romania, încă din luna noiembrie 2019, a început să funcționeze la Băile Herculane și cu implicarea totală a primarului localității Băile Herculane, domnul Cristian Miclău, a Consiliului local Băile Herculane și a conducerii Liceului Hercules, reprezentată de doamna director Anda Șain și doamna profesoară Cristina Căldare, un curs de orientare profesională și, totodată, de inițiere în meseriile din domeniul turismului pentru un grup de circa 50 de elevi de liceu din această localitate.

După ce la primele cursuri elevii aflaseră despre frumusețea unei activități desfășurate în domeniul turismului, despre principalele meserii din domeniul HoReCa și despre elementele și definițiile de bază din turism, la cursul desfășurat joi, 30 ianuarie 2020, la Liceul Hercules din Băile Herculane au aflat despre managementul destinației turistice. Elementele de bază a ceea ce înseamnă ,manegemntul destinației turistice Băile Herculane. Fiindcă la finalul cursului fiecare elev va avea de prezentat un eseu de prezentare a acestei stațiuni. Lucrarea de dizertație a fiecărui elev fiind urmărită la acest examen atât de colegi, de profesori cât și de managerii unităților turistice din Băile Herculane, urmând ca cei mai buni, să poată fi recrutați pentru a lucra sezonier sau pe întreaga durată a anului în acest unități turistice. O acțiune în premieră pentru Stațiunea Băile Herculane menită să apropie toți copiii și tineri buni din localitate de o viitoare meserie în turism.

Este foarte important de spus că absolut toți elevii participanți la curs și-au exprimat disponibilitatea să dubleze informațiile teoretice dobândite prin activități practice derulate în câteva dintre cele mai importante hoteluri din stațiunea Băile Herculane.

Cele 7 grupe de elevi formate pentru desfășurarea lecțiilor practice urmează ca de la începutul lunii februarie 2020 să facă practică la 7 unități turistice de top din stațiune: Grand Hotel Minerva & Resort, Hotel & Resort Afrodita, Hotel Versay, Hotel Holiday Maria, Hotel Ferdinand, Hotel Domogled și Hotel Internațional. Pe perioada practicii, elevii se vor roti și vor învăța tainele meseriei de recepționer, ghid de turism, agent de turism, bucătar, ospătar, cameristă, având la final o imagine completă asupra tuturor activităților desfășurate într-un hotel din Băile Herculane.

De altfel, lucrarea de dizertație de la final va cuprinde și un referat care să cuprindă idei originale de promovare atât a stațiunii cât și a hotelului unde au desfășurat practica, precum și o demonstrație practică ca ghid de turism cu turiști veniți în stațiune prezentând această frumoasă localitate și vecinătățile ei.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Vă aducem aminte că în luna noiembrie, din inițiativa coordonatorului acestui curs, domnul Valentin Adrian Iliescu, cercetător științific la INCD Turism București și director al Școlii de Turism ”Colțișor de România” toți cei 50 de elevi participanți la curs au participat la o campanie de plantare a aproximativ 100 de butași de trandafiri în parcul central al localității, în imediata vecinătate a Vilei Sissy. Împărăteasa Sissy fiind îndrăgostită de stațiunea de pe Valea Cernei, venind de nenumărate ori aici, însoțindu-l pe soțul său, împăratul Frantz Josef, și importantele mărimi regale care au ajuns de-a lungul timpului la Băile Herculane. După modelul parcului de trandafiri din centrul Vienei, încercăm și noi să construim în centrul Băilor Herculane un parc cu foarte mulți trandafiri din multe specii.

În finalul cursului de joi, cei 7 lideri de grup au participat la un concurs de cunoștințe al câtorva dintre cele mai frumoase și mai importante destinații turistice din România.

Concursul a fost câștigat de eleva din clasa a IX-a Andra Cherciu care a recunoscut cele mai multe destinații turistice din România, prin calitățile sale – cunoștinte generale solide, elocință în exprimare, aptitudini de bun comunicator, prezență de spirit, inteligență creativă – îndeplinind multe din cerințele necesare pentru ajunge într-un viitor nu foarte îndepărtat un foarte bun manager în turism la Băile Herculane. Ceea ce se poate spune și despre ceilalți șase lideri de echipe, tineri cu foarte multe calități.

La cursul de turism, elevii participanți au beneficiat de experiența și sfaturile a doi oameni cu o foarte bună experiență și dragoste pentru turismul de la Băile Herculane. Domnul Alin Sandu, directorul Agenției de turism ”Vizitează Băile Herculane”, un tânăr foarte priceput în domeniu care și-a făcut studiile universitare în Marea Britanie și a venit să profeseze în România, și domnul Sergiu Smădu, jurnalist la Radio Reșița, care de mai bine de 20 de ani susține prin presă turismul din județul Caraș Severin.

Vom reveni cu mai multe materiale realizate de elevi în cadrul acestei școli de turism.