Aflată la poalele Munților Piatra Craiului, comuna Moeciu este un loc în care frumusețea naturii se îmbină armonios cu liniștea și simplitatea locului, iar pentru a ne bucura cât mai mult de ea, te poți caza în multe dintre pensiunile frumoase, primitoare din satele aparținătoare comunei.

Aproape în fiecare loc te întâlnești cu râul ce trece prin fața curții și care se îngâna cu greierii la ceas de seară, făcându-ne somnul mai dulce…

Ne-am gândit astăzi să vă propunem o plecare, poate și de weekend la Moeciu de Sus. Un sat accesibil datorită poziției sale centrale și înconjurat de atracții turistice,

Moeciu de Sus poate fi folosit atât ca bază pentru a face excursii zilnice spre Bran, Brașov, Fundata, Râșnov, Poiana Brașov, Zărnesti, dar mai ales ca locație de practicare a turismului rural și de petrecere a timpului liber în mijlocul naturii.

Înconjurat de munții Bucegi pe de o parte și de masivul Piatra Craiului pe de altă parte, satul Moeciu de Sus oferă un peisaj montan uimitor. Din sat pleacă câteva rute marcate spre munții Bucegi și multe alte rute nemarcate, pe dealurile din jur.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Datorită abundenței de dealuri și munte, în sat se pot practica drumețiile, mountain biking-ul, călăria, iar iarna săniușul, plimbările în sănii trase de cai, și ski și snowboard pe pârtiile din apropiere: Cheile Grădiștei – 5 km, Zănoaga Poarta -12 km, Poiana Brașov – 30 km.

Indiferent de ce îți dorești să faci, nu uita să privești natura și s-o lași să-ți intre în suflet… mai departe, știe ea ce are de făcut!

În sat există centre de închiriere de biciclete, ATV, ponei şi posibilitatea de a contracta ghizi pentru drumeții și excursii locale.

Există de asemenea câteva restaurante deschise pe tot timpul anului, o pizzerie, baruri și terase, precum și câteva magazine alimentare, de unde se pot cumpăra produse de bază.

Cea mai apropiată farmacie şi cel mai apropiat cabinet medical se găsesc la Cheile Grădiştei.