Ați auzit de Casa Timiș? Ați fost vreodată la Casa Timiș? Știți cum se poate ajunge la Casa Timiș? Am început realizarea acestui articol care confirmă întrutotul sintagma de ”călătorie în timp în lumea farmecului boieresc”. Să le luăm pe rând.

Cu rădăcini la început de secol al XX-lea, Casa Timiş, este construită de un discipol al arhitectului Ion Mincu. Construcția impresionantă este un conac reprezentativ, exemplu al curentului neoromânesc. Conacul este la numai 80 de km de București. Un loc care te ajută să afli ce înseamnă gloria și noblețea farmecului boieresc.

Condiții meteorologice trecătoare pentru unii: vânt, ploaie, soare, însă elemente esențiale pentru cei care le privesc ca pe o știință și au cunoștințele de a le valorifica aici, pe Drumul Vinului, în Prahova. Vorbim de toți cei care într-un act de creație și străduință se autodepășesc pentru a oferi an de an vinuri speciale.

Domeniul Timiș se află în satul Chițorani din comuna Bucov județul Prahova, pe strada Florica Romalo 4. De la şoseaua principală, o splendidă podgorie te va conduce către noi, un mic indiciu, de altfel, al unicităƫii, liniştii si frumuseţii locului de care urmează să te bucuri.

Oamenii locului trăiesc ca o extensie a viilor lor. Sunt oameni înzestrați cu virtutea muncii, răbdare și pasiunea pentru vin.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Însă de ce se spune despre Dealu Mare că este „Bordeaux-ul” sau chiar „Toscana” României?

Răsfățată de soare, Podgoria Dealu Mare se întinde pe o suprafață compactă, de aproape 14.500 de hectare, în zona deluroasă a Carpaților Meridionali, între cursurile de apă ale Teleajenului și Buzăului.

Dealu Mare grupează 83 de localități răspândite pe teritoriile administrative ale județelor Prahova și Buzău și opt denumiri, branduri, zonale: Boldești, Valea Călugărească, Urlați, Ceptura, Tohani, Merei, Zorești și Breaza.

Poziționată la 45 grade latitudine nordică, în condiții similare ca în regiunile Bordeaux sau Toscana, Dealu Mare se bucură de microclimatul mediteranean, care face posibilă inclusiv creșterea smochinului și a migdalului, însă aici oferă viței de vie condiții de dezvoltare speciale.

Strugurii, dar și oamenii se bucură de soare, în medie, cu 14 zile în plus pe an față de alte zone ale țării. Boabele au la dispoziție mai mult timp pentru acumulări calitative și se culeg doar toamna târziu, când pământul gras, lutos și nisipos, și generozitatea soarelui i-au umplut de o dulceață și o aromă unice.

Aici excesele continentului est-european sunt atenuate datorită protecției dealurilor subcarpatice în fața curenților reci și prin pătrunderea maselor de aer cald de origine mediteraneană de-a lungul Subcarpatilor.

Iar în apropierea Drumului Vinului din Prahova, acest vechi traseu al vinului folosit de negustorii români se află și Casa Timiș. Pe lângă priveliști care îți taie răsuflarea și te îmbie la relaxare, la conacul străjuit descoperi de ce viața e mai tihnită în această zonă.

Poveștile unicității terroir-ului, ale ploii și ale soarelui, ale parfumului de veacuri sunt partenerii perfecți pentru creațiile culinare ce surprind dorința arzătoare a neamului românesc de a se bucura de viață. De aer curat, de alchimia dintre natură, gastronomie și vinuri alese.

Așa că te așteptăm la Casa Timiș în acest nucleu ce reunește energiile terroir-ului de la apus și până la răsărit, un labirint senzorial ce expune perfect simbioza dintre om și natură.

Conacul, naţionalizat până în anii ’90, a trecut printr-o amplă renovare sub îndrumarea arhitecţilor Călin Hoinărescu şi Elena Costache. Aceștia au reuşit să îi ofere suflul nobil de altădată, reuşind astfel să creeze un cadru perfect pentru momente memorabile. S-a păstrat atmosfera atemporală în care personalizarea fiecărui moment, anticiparea dorințelor și spiritul familiei vă fac să vă simțiți acasă.

Datorită localizării sale, Casa Timiș a devenit una dintre destinațiile preferate ale celor care-și doresc o escapadă din oraș. Vă așteptăm cu preparate culinare deosebite, vinuri alese și amintiri ce așteaptă să se nască.

Stilul și personalitatea Conacului reflectă subtil o lume a răsfăţului, îmbinând modernul cu tradiţionalul. Casa Timiș îndeplinește toate cerințele pentru a reprezenta destinația pentru o escapadă relaxantă. Cu un decor elegant, Casa Timiş încorporează eleganța atemporală a conacului.

Vederea către podgoria înmiresmată, oferă tot confortul social contemporan.

Casa Timiș este un loc de poveste care oferă cazare dar și servicii de alimentație publică. Chiar mi se pare ușor desuet să vorbești despre serviocii de alimentație publică când de fapt asistăm la o lecție pe viu de mare clasă, stil și rafinament.

Spaţioase primitoare, camerele duble îmbină un stil sofisticat şi elegant cu un înalt nivel de confort, şarm şi caracter. Cele 7 camere reprezintă şi un element de originalitate al Casei Timiș prin atmosfera de poveste pe care o crează.

Stilul și personalitatea Conacului sunt evidențiate prin materialele fine şi mobila elegantă ce reflectă subtil o lume a răsfăţului, îmbinând modernul cu tradiţionalul.

Cu un decor elegant, apartamentele Casa Timiş încorporează eleganța atemporală a conacului. Încăperi spațioase cu vedere către podgoria înmiresmată, apartamentele oferă tot confortul social contemporan.

Cele 3 apartamente, o alegere elegantă şi intimă, reușesc să ilustreaze rafinamentul renumit al conacului, incluzând un salon cu un spaţiu de lucru şi un pat king size. Scările de lemn, materialele fine şi serenitatea te conduc subtil în altă lume, de altădată, boemă şi somptuoasă.

 Tradiții românești transformate în artă culinară

“Mâncarea este o iubire pe care o explorăm toată viata. O iubire care se hrănește și se dezvoltă odată cu istoria, cu etnia, cu regiunea și cu familia ta.” spune Chef Nico Lontras care și-a început cariera acum 23 de ani, petrecând 20 de ani în nordul Europei.

În 2003 era desemnat Bucătarul Anului în Irlanda, țara pe care a și reprezentat-o în două competiții internaționale, de unde a revenit cu două medalii de aur. Și-a continuat activitatea timp de șapte ani în Estonia, unde a fondat o asociație de bucătari, apoi în Norvegia, dar a făcut stagii de pregătire și în Islanda și Spania. A avut astfel ocazia să lucreze cu chefi din toate țările, mai ales în restaurante cu specific internațional de fine dining.

La revenirea în Romania, după ce a ajuns în finala Top Chef, o experiență care l-a conectat la ceea ce se întampla în Romania în acel moment pe scena gastronomică, s-a dedicat reinterpretării bucătăriei românești și actualmente este cunoscut pentru această direcție pe care o propune din pasiune și care are la baza credința că gastronomia românească este un tezaur care trebuie păstrat și dezvoltat.

 Pasiune dusă către perfecțiune 

Chef Johnny Șușală, un autodidact perfecționist, s-a reinventat permanent în cei mai bine de 20 de ani de experiență în bucătărie, timp în care a lucrat alături de chefi renumiți precum Jamie Oliver sau Gordon Ramsey.

Pasionat de gastronomie, ambițios și dedicat, Johnny este un chef care  pune suflet în tot ceea ce crează, fructificându-și la maxim pasiunea și talentul cu o atenție desăvârșită pentru fiecare detaliu.

Cei doi își pun amprenta și semnătura personală asupra gastronomiei Casei Timiș în reinterpretarea preparatelor tradiționale românesti și internaționale la standarde de gastronomie fină.

Cu atenție pentru povestea de peste timp a fiecărui preparat, își doresc să aducă pe farfurie texturi, arome și culori diferite, ce se echilibrează armonios. Preparatele lor onorează ingredientele de sezon cărora încearcă să le pastreze cât mai mult din nutrienții lor, pentru un gust desăvârșit și o stare de bine care să dureze cât mai mult.

Odată ajunși la noi, ne dorim să vă bucurați din plin de liniștea senină a locului, așa că, terasa mărginită de rânduri nesfârşite de viţă de vie a conacului, vă îmbie la o o binemeritată destindere în aer liber. Vă aşteptăm cu cele mai de soi preparate pregătite cu pricepere şi servite alături de băuturi fine. Iar la mijloc de toamnă, cand mireasma strugurilor copţi parfumează discret atmosfera, farmecul terasei este inegalabil.  

Noul restaurant al Casei Timiş, “Veranda dintre vii’’, este creat exact aşa: în strânsă conexiune cu natura, cu ce are mai bun, mai frumos şi mai proaspăt, vibrând de energie pozitivă.

Linii ample, clare, modelate după natură, alese cu un scop bine definit, de altfel singurul demn de a face cinste arealului în care ne aflăm: acela de a dizolva pragul dintre exterior şi interior pentru a te conecta cu natura. 

Te afli într-un spațiu înconjurat de vitralii ce se pictează natural şi care se schimbă cu fiecare minut, reflexie a soarelui şi adiere de vânt. 

Elegant, modern şi rafinat, se distinge prin fiecare element ales cu deosebită atenție.

De la mobilierul Varaschin adus special din Italia, la bar, un barrique reinterpretat realizat după un model original destinat acestui spaƫiu, până la farfuriile de culoarea teracotei intense sau a Mediteranei. Toate se integrează perfect în acest loc ce pare că a fost aici dintotdeauna.

Din orice colț priveşti, esti înconjurat în totalitate de splendoarea naturii, de un verde ce inspiră şi aduce la viață orice setup fie el corporate, privat sau o seara specială petrecută de persoane dragi.

Acum, mai mult ca niciodată, suntem recunoscători pentru liniștea, siguranƫa si puritatea oferite de amfiteatrul de vii care ne înconjoară, de podgoria care ne ocroteşte şi de întreg domeniul nostru în aer liber, bogat în vitamina N(atură), pe care îl oferim oaspeƫilor noştri.

Casa Timiş este pregătită şi vă aşteptă cu nerăbdare la redeschiderea conacului şi a spaƫiilor de restaurant. Garantăm cele mai înalte proceduri de igienă şi siguranƫă necesare pentru a evita orice risc de contaminare și asigurăm proceduri sigure în toate spaƫiile şi pentru toate activitățile organizate.

Vă aşteptăm cu dor şi nerăbdare împreună cu cei dragi, să vă CONECTAȚI din nou cu NATURA şi să vă bucuraƫi de o imersiune completa şi fascinată în lumea gastronomico-vini-viticola a Casei Timiş, de noul meniu delicios şi inedit din Veranda dintre Vii, creat de Chef Nico Lontras.

Vă invităm să vă bucuraƫi din nou de VIE-VIN-VIAȚĂ, de cele mai senine, de neuitat și bine meritate momente, în siguranță totală, oferite de Casa Timiş în  timp ce sunteƫi răsfăƫaƫi și protejaƫi ca acasă.

Îți dorești ca teambuilding-ul pe care îl organizezi să fie o experiență memorabilă, educativă, dar și distractivă în același timp?

Locația aleasă influențează în majoritatea cazurilor nu numai acești factori, dar și atingerea obiectivelor bine stabilite de la bun început. Noi credem că puteți alege Casa Timiș ca locul perfect în care să organizați un teambuilding din care să vă puteți întoarce cu o echipă bine sudată, omogenă, capabilă să lucreze mai bine împreună și să obțină performanțe mai mari.

Iată cinci motive pentru care să alegi Casa Timiș la următorul teambuilding.

Aproape de București, însă în inima naturii

La doar 80 de km de București, Casa Timiș este una dintre destinațiile preferate pentru cei care își doresc să scape de agitația urbană și să petreacă momente memorabile în mijlocul naturii. Stilul și personalitatea conacului, preparatele culinare deosebite și vinurile alese se îmbină perfect cu natura și amfiteatrul de vii ce înconjoară conacul.

Toate aceste elemente creează cadrul perfect pentru desfășurarea de activități în aer liber alături de întreaga echipă.

Diversitatea activităților

Drumeție pe dealuri, plimbare în vie, degustări de vin, excursii cu biciclete sunt doar câteva dintre activitățile pe care le puteți încerca la conac.

Desigur, suntem pregătiți pentru orice activitate personalizată de care echipa ta are nevoie. De la petreceri tematice la excursii organizate ce includ obiectivele turistice din Ploiești și Prahova ca Muzeul Ceasului, Parcul memorial Constantin Stere și mănăstirile din zonă (ca de exemplu Mănăstirea Vărbilău și Mănăstirea Sf. Nicolae devenită, de altfel, și monument istoric suntem pregătiți.

Iar în zilele de vară, vă invităm și la o partidă de pescuit pe Lacul Pleașa.

Facilități pentru orice fel de eveniment corporate

Conacul, înconjurate de 30 de hectare de vie, dispune de facilități atât pentru un teambuilding indoor, cât și outdoor.

Vă punem la dispoziție, crama, restaurantul, terasa și salonul conacului dotate cu proiector, ecran de proiecție și flipchart. Iar pentru teambulding-urile de mai mult de 1 zi, avem pregătite 10 camere: 3 apartamente și 7 camere duble.

Bucătăria tradițională reinterpretată

Bucatele tradiționale reinterpretate de la conac sunt rezultatul unei fuziuni între tradițiile culinare românești și viziunea de a ridica aceste preparate la rang de artă.

Mâncarea proaspătă, gătită cu pasiune și respect pentru ingrediente, combinată cu atmosfera de poveste vă vor aduce aminte, odată gustate, de momente petrecute cu întreaga echipă la conac.

Iar pentru un teambuilding reușit, v-am pregătit o serie de variante de meniu cu pauze de cafea, meniuri de tip bufet și servire individuală atât pentru prânz, cât și pentru cină.

Casa Timiş, locul perfect pentru găzduirea evenimentelor artistice

Întregul domeniu Casa Timiş este amenajat pentru găzduirea unor evenimente sociale, precum audiţii muzicale, simpozioane, expoziţii, sau alte spectacole artistice. Fie că este vorba de un eveniment privat sau deschis publicului, vă așteptăm pentru a-l sărbători împreună.

Restaurantul, terasa și crama, fiecare de câte 80 de locuri crează ambianța perfectă pentru o petrecere deosebită, iar vinul Casa Timiș și preparatele delicioase te vor determina să ne calci pragul ori de câte ori îți dorești o experiență culinară desăvârșită.

Dorești să prezinți ceva memorabil și să organizezi un eveniment deosebit? Alegerea unei locații inspirate precum Casa Timiș stă la baza unui eveniment privat reușit. Vă oferim sprijinul nostru, încă din momentul conceptualizării.

Petreceri corporate tematice

Fie că sărbătoriţi venirea verii sau un an în care aţi muncit intens alături de colegi, este timpul să petreceţi pe măsura eforturilor. Meniu, muzică şi locaţie, sunt ingrediente care pot da tonul unei petreceri, iar la Casa Timiş, suntem specializaţi în toate.

Dacă doriţi să faceţi o impresie puternică asupra partenerilor de afaceri şi să socializaţi cu toți cei care au lucrat de-a lungul anului la viziunea dumneavoastră, Casa Timiş vă vine în întâmpinare cu pachete flexibile, adaptate bugetului dumneavoastră pentru cele mai reușite evenimente corporate. Pentru o ofertă personalizată, vă rugăm să ne contactați pe email, [email protected], sau la numărul de telefon 0723 682 568.

Design clasic în stil neo-românesc cu coloane și capiteluri sculptate manual, în semn de omagiu contemporan adus stilului lui Ion Mincu, stil ce străbate întregul domeniu al Casei Timiș.

De ce am făcut această alegere?

Pentru ca prețuim valorile și moștenirea culturală românesca și ne dorim să o păstram, să o dăruim și să o transmitem mai departe.

Te afli în sala de conferințe a Casei Timiș cu dotări moderne, de ultimă generație, un loc ce este întotdeauna o alegere spectaculoasă și un cadru perfect în care companiile pot oferi echipelor lor, invitaților din țară și străinatate un eveniment absolut special.

Alegerea lemnului si a crinului regal, nu sunt întâmplătoare. De altfel, vei vedea că nimic nu este întâmplator aici. Fiecare element transmite un mesaj despre tradiție, rafinament, noblețe.

Ne-am dorit ca natura să pătrundă și în acest spațiu atent creat, sub forma unui simbol heraldic al regalității – CRINUL REGAL – dar și al materialelor naturale – boiserie de stejar, tapet de mătase, mochetă de lână fină, candelabre de alamă – ce fac ca în acestă sală de conferințe să te simți într-un fel aparte…

Credem cu tărie că dăruirea cu care a fost creeat acest loc respiră în fiecare fibră și experiență multisenzorială pe care tu și invitații tăi o veți trăi odată ajunși la Casa Timiș

Sala de conferințe Noblesse, poate găzdui atât conferințe, meetinguri, prezentări de produs, lansări, întâlniri cu partenerii și clienții, evenimente de networking sau executive, coctailuri, cât și evenimente dedicate mediului intern al firmei: training-uri, workshop-uri, team building-uri, prezentări, sesiuni de comunicare, etc.

Suntem întodeauna alături de tine, încă din stadiul de conceptualizare și pe durata organizării întregului eveniment, asigurându-ne că beneficiezi de:

  • O echipă de organizatori cu experiență
  • Facilități complete, ultramoderne
  • Internet de mare viteză
  • Echipament audiovizual și echipă de suport tehnic
  • Acces către întreg domeniul al conacului situat în mijlocul unui amfiteatru de vii, cât și de activități personalizate precum degustări de vin, vizite la cramele sau obiectivele turistice din zona sau traseele de ciclism ale Casei Timiș.