E un loc pe care am început să îl cunosc foarte bine. Am lucrat pentru întocmirea unui studiu de fundamentare pentru atestarea acestei localități – comuna Ciceu de lângă Miercurea Ciuc – ca stațiune turistică de interes local. Și, zău, că am fost extrem de plăcut impresionat. Chiar vă invit să mergeți și voi.

În primul rând vreau să știți că localitatea Ciceu a apărut ca stațiune turistică încă de pe la 1800. Fiindcă este într-un peisaj de basm în Munții Harghitei, fiindcă aerul tare și curat este cel mai bun medicament pentru un organism obosit și dornic de recuperare, că poți face aici toate sporturile de iarnă pe care ți le dorești și, nu așa, pe sponci, ci 3-4 luni pe an, fiindcă la Ciceu este zăpadă berechet și temperaturi scăzute multe luni pe an. Județul Harghita și zona Ciucului fiind un adevărat ”pol al frigului”. Mai sunt câteva argumente importante pe care trebuie să le iei în calcul, fiindcă ele îți pot stimula curiozitatea și dorința să le cunoști.

Ciceu se află la numai 7 km de municipiul Miercurea Ciuc, în Depresiunea Ciucului. În Ținutul Secuiesc. Într-un loc dumnezeiesc de frumos și care se completează perfect cu ospitalitatea, hărnicia și calitatea de bune gazde și buni gospodari de care dau dovadă secuii. Oameni care își iubesc din toată inima lor, pământul natal, familia, credința și tradiția pe care vor să o ducă mai departe. Ca unul care am fost în anul trecut, în 2020, în plină pandemie, de multe ori la Ciceu, vă pot spune fără să greșesc că nu greșești să mergi la Ciceu. Din toate punctele de vedere. Este o destinație foarte sigură dacă ne raportăm la pandemia cu Covid 19. Județul Harghita este unul dintre județele cele mai puțin infectate. Pentru că oamenii, mult mai bine educați, respectă normele de igienă, pentru că densitatea populației în județ este mult mai mică decât în restul țării, pentru că există foarte multe locuri minunate în natură, nealterate de amprenta oamenilor,