Theodora Golf Club, cel mai modern resort de golf din România care și-a deschise oficial porțile pe data de 15 octombrie 2017, în localitatea Teleac, comuna Ciugud, județul Alba.

Cu o investiție de 15 milioane de euro, noul resort cuprinde cel mai mare teren de golf din România, dar și o serie de facilități de cazare și relaxare unice, clasificate la standardul de patru stele plus.

Și fiindcă golful nu este încă un sport foarte popular în România, chit că sunt multe baze pentru practicarea acestui sport, ne-am gândit să începem povestind câteva lucruri despre acest sport.

Golful este un joc sportiv în care competitorii, folosind mai multe tipuri de crose, lovesc mingile și încearcă să le introducă, pe rând, în găurile unui teren de golf, din cât mai puține lovituri.

Acest sport se poate practica de la vârstele cele mai mici până la cele mai înaintate. O rundă standard de golf implică parcurgerea pe jos a unei distanțe de circa 10–15 km, uneori mai mult. ceea ce este un lucru foarte sănătos.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Theodora Golf Club poziționează România pe harta internațională a golfului, iar  principala atracție a complexului  este terenul de golf, cu o suprafață de 56 ha, pe care se desfășoară cele 18 parcursuri, fiind cel mai mare teren de golf din țara noastră.

Proiectul din localitatea Teleac își propune să asigure dezvoltarea golfului în România, un sport foarte practicat în țările occidentale și cu oportunități de creștere și în țara noastră.

Resortul Theodora Golf Club este localizat într-o zonă deluroasă, pe malul drept al râului Mureș, oferind vizitatorilor o priveliște aparte, înconjurată de natură. Acesta cuprinde un ansamblu de 14 vile cu 82 de camere duble la standard de patru stele plus, care sunt deja disponibile spre rezervare.

Terenul de golf ce se întinde pe 56 ha cu 18 parcursuri în lungime totală de 6518 m numără 4 parcursuri par 3, 10 parcursuri par 4, 3 parcursuri par 5 și 1 parcurs par 6 – cel mai lung parcurs din Europa.

Resortul TGC este situat pe o suprafață totală de peste 62 ha din care bineînțeles cea mai generoasă parte este alocată terenului de golf (56 ha), iar celelalte 7 ha sunt ocupate de vilele resortului și alte facilități. În arhitectura sa regăsim 14 vile pentru cazare, 5 vile în regim privat, 1 sală conferințe, 1 piscină exterioară, clădirea administrativă a clubului care înglobează un driving-range indoor, pro-shop, vestiare, lounge bar și restaurantul fine-dining.

În completarea facilităților de cazare, resortul deține un restaurant cu o capacitate de 160 de locuri în interior și 100 locuri pe terasă, ce oferă turiștilor  și publicului larg un meniu select, cu preparate fine dining și băuturi rafinate. De asemenea, resortul dispune de o piscină exterioară în sezonul cald. Noul resort se poziționează ca o destinație și pentru mediul de afaceri românesc, locația dispunând de o sală de conferințe de  70 de locuri, precum și de o sală pentru întâlniri de business mai restrânse.

O premieră este reprezentată de faptul că terenul de golf are cel mai lung parcurs din Europa– PAR 6, de 735 de metri.

Noul club asigură celor interesați de învățarea acestui sport, posibilitatea inițierii și deprinderii tehnicilor de joc, în cadrul zonelor de driving range, atât din exterior, cât și din interior, urmând să fie deschisă și o Academie de golf dedicată copiilor, în viitorul apropiat.

Theodora Golf Club este situat la maximum 10 minute cu mașina față de Alba Iulia, fiind totodată o destinație de interes pentru turiștii străini, distanța față de aeroportul din Cluj sau cel din Sibiu fiind între 1 și 2 ore.

Theodora Golf Club este un complex modern de golf situat în inima Transilvaniei, în Teleac, sat care ține de comuna Ciugud. Campioana implementării proiectelor cu finanțare europeană din România.

Acest resort de lux, fiindcă asta este Theodora Golf Club, este un complex exclusivist, cu condiții excelente pe toate planurile: cazare, masă, agrement, posibilități de a organiza conferințe și concursuri de golf și multe alte servicii pentru turiști. Theodora Golf Club își propune să rămână în sferele înalte ale turismului din România, adresându-se unei elite care știe foarte bine că în orice loc în lume serviciile excepționale se plătesc cu prețuri excepționale.

În acest loc istoric, din apropierea orașului milenar Alba Iulia, locul desăvârșirii unirii tuturor românilor la 1600 sub sceptrul Domnului Mihai Viteazul, s-a născut ideea de a crea cel mai mare resort și club de golf din România. Chiar este.

S-a dorit construirea acestui resort pentru ca toți cei pasionați de frumosul sport să poată exersa acasă, și nu printre străini.

Theodora Golf Club se găsește la confluența dintre autentic și modern. Un asemenea standard înalt face ca locația să fie un loc interesant, fermecător și plin de energie și tinerețe pentru vizitatorii si jucătorii din străinătate.

Atrași, în plus, și de povestea acestui loc inedit, din Transilvania Centrală. Chiar dacă mulți dintre turiști sunt jucători pasionați de golf, Theodora Golf Club este mai mult decât atât.

Printre facilităţile de la această proprietate se numără servicii de concierge şi acces gratuit la internet WiFi.

Este disponibil un driving range interior şi în aer liber pentru a exersa loviturile de golf.

Complexul include vile şi camere duble. Camerele oferă aer condiţionat şi TV cu ecran plat şi canale prin cablu. Băile private includ cadă sau duş, iar unele camere au şi terasă.

De asemenea, clubul de golf are piscină în aer liber şi sală de conferinţe. La un cost suplimentar se pot organiza team building-uri sau evenimente de afaceri.

Oaspeţii se pot bucura de un restaurant elegant, cu terasă şi vedere la terenul de golf, precum şi de o zonă privată pentru luat masa. Se oferă mic dejun vegetarian, continental sau tip bufet.

Centrul istoric al oraşului Sibiu se află la doar 1 oră de mers cu maşina. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internaţional Sibiu, situat la 78 km de Theodora Golf Club.

La această proprietate există un bancomat.

Pentru a găsi ușor locația vă informăm despre adresa Resortului Theodora Golf Club: Str. Principala, Nr. 75C, Teleac, 517246 Alba Iulia, România.