Lupeni este o localitate rurală din imediata vecinătate a municipiului Odorheiu Secuiesc. În Ținutul Sării.

Locuri frumoase, cu oameni gospodari și cu o istorie foarte bine conservată. Oamenii care locuiesc în această parte de țară fiind oameni cu mare credință în Dumnezeu, harnici, gospodari, mândri de istoria și tradiția lor. Care este o mare bogăție spirituală pentru orice localitate din Ținutul Secuiesc.

Așa am cunoscut o familie frumoasă din localitatea Lupeni – doamna Katalin Marton și domnul Elemer Marton, doi oameni harnici care s-au apucat si au construit o pensiune turistică în localitatea Lupeni. O minunăție.

Gândind probabil că fetele lor, 3 la număr, vor rămâne acasă să ducă mai departe această frumoasă afacere de familie. Turismul.

O construcție făcută cu gust, folosind mult lemn, în special bârne, realizând spații mari de cazare și masă, de agrement și întreținere corporală (o saună și un ciubăr).

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Dar și multe locuri frumoase de joacă pentru copii cu leagăne, tobogane, trambulină, grătar în aer liber, loc de servit masa.

Pensiunea se va numi ”Casa Pădurarului”.

Spațiile construite sunt mari, luminoase, bine organizate, cu grupuri sanitare proprii, fiind dotate cu obiecte sanitare, faianță și gresie foarte frumoase.

Și mobilier de clasă, evident, din lemn masiv, realizat cu mult bun gust și suprapunându-se perfect cerințelor legii pentru a fi clasificate ca structuri de primire turistice cu funcțiune de cazare la 3 stele/margarete. Condiții ca la hotel.

Ca în orice gospodărie secuiască, florile îmbracă grădina, terasele și spațiile din fața ferestrelor, făcând peisajul admirabil.

Fiindcă florile sunt principalul element de decor al tuturor parcurilor, intersecțiilor, spațiilor din fața pensiunilor și motelurilor din Lupeni.

Peisajul din împrejurimi ca de altfel al întregii localități Lupeni este extraordinar, reconfortant, cel mai potrivit pentru a-ți rezerva și petrece 4-5 zile de vacanță liniștitoare, relaxantă.

Acum familia Marton lucrează la clasificarea pensiunii după care, din decembrie 2021, vă vor aștepta cu mult drag să veniți în pensiunea lor.

Locația va avea 12 camere duble, cu posibilitatea de a introduce și un pat sau două suplimentare pentru copii.

Așa cum cere legea, locația va avea și un spațiu de pregătire a mesei.

Și un spațiu de servire a mesei în interior, completate la modul cel mai fericit și de un spațiu de servire a mesei în aer liber.

Familia Marton vă așteaptă la ”Casa Pădurarului” de 1 Decembrie, de Sfântul Crăciun sau de Anul Nou.

Vă oferim și coordonatele gazdelor care vă așteaptă cu cel mai mare drag.

”Casa Pădurarului”, comuna Lupeni, str. Simohegye, nr.11, județul Harghita. Gazda poate fi contactată la telefon 0745.317271 sau la e-mail: [email protected]