Sunt un om care iubesc cu pasiune zona Târgu Neamț și localitatea Agapia, în special, aflată în vecinătatea acesteia. Există un mare adevăr în ceea ce spunea marele pictor Nicolae Grigorescu, cel care acum peste o sută cincizeci de ani (1858-1861) picta frescele interioare ale bisericii Mănăstirii Agapia: „Agapia înseamnă înălțare prin iubire, culoare și rugăciune.” De aceea vin cu mare drag în acest loc.

Despre Sfânta Mănăstire Agapia poți citi un articol frumos și interesant scris cu mai multă vreme în urmă în paginile revistei noastre COLȚIȘOR DE ROMÂNIA – www.coltisorderomania.ro –

Am găsit și un minunat loc de cazare unde, personal, mă simt ca acasă: gazde primitoare, camere frumoase, curate, bine întreținute, mâncare bună și gustoasă, un cadru natural foarte frumos și imediata vecinătate a multor atracții turistice fără de care nu poți concepe o vizită în aceste locuri de poveste. Pensiunea Maria din localitatea Agapia. O locație care are în plus și prețuri extrem de convenabile.

Pensiunea Maria din județul Neamț se află pe malul pârâului Agapia, iar susurul acestuia vă îndeamnă la odihnă într-o locație de o frumusețe rar întâlnită.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

La doar 1 km de Mănăstirea Agapia și la câțiva km de restul mănăstirilor din Neamț, cum ar fi Mănăstirea Văratec, Mănăstirea Neamț, Mănăstirea Sihăstria, Casa Memorială Ion Creangă, vă așteaptă o gradină rustic amenajată.

Fiindcă unul din marile atu-uri ale acestei pensiuni este grădina pensiunii, cu adevărat o grădină de poveste. Și o să vedeți de ce. Fiindcă toată familia, în întregul ei, dar și fiecare separat, de la cei mai în vârstă până la copii au un loc unde să se simtă excelent.

Pensiunea se întinde pe o suprafață de 1400 metri pătrați. Dispune de 20 locuri de parcare, 4 foișoare, grătar în aer liber, terasă acoperită cu 32 de locuri, loc de joacă special amenajat pentru copii.

La parter se afla un restaurant cu 40 de locuri-nefumatori și un altul de 60 locuri pentru fumători, dotate cu aer condiționat, purificator de aer și ventilație, LCD și Home Cinema.

Bucătăria, beneficiind de priceperea și imaginația unor chefi experimentați, vă poate oferi atât meniu clasic cât și bucate tradiționale, iar la cerere se poate oferi un bogat festin vânătoresc.

La etaj se găsesc 6 camere duble cu pat matrimonial, iar la mansardă se găsesc 2 apartamente -fiecare cu 2 camere cu pat matrimonial.

Toate camerele dispun de grup sanitar propriu, TV satelit, internet, frigider și balcon cu vedere spre pădure și Mănăstirea Agapia.

Copiii până în 12 ani beneficiază de gratuitate. La cerere asigurăm pat suplimentar.

Iubitorii de pescuit și vânătoare se vor afla în elementul lor. Gazdele primitoare sunt bucuroase să organizeze partide de vânătoare, drumeții cu ATV-uri, plimbări cu caleașca vara și iarna cu sania. fiindcă la Agapia ai ce vedea. peisajul este un adevărat Colțișor de Rai.

Pensiunea Maria reprezintă locul ideal unde se pot organiza, la cerere sau în urma unei programări, mese festive, aniversari și alte evenimente importante pentru care vă putem pune la dispoziție o formație talentată de lăutari.

Venirea la Agapia este nu numai un moment de destindere și relaxare. La Agapia poți veni să te întâlnești cu spiritualitatea românească.

Pe aceste meleaguri, marii noștri poeți, Ion Creanga, Mihai Eminescu, George Coșbuc, au ajuns la relaxarea inspirativă, la creații nemuritoare și astfel, negreșit, dorința dumneavoastră de a vă bucura de liniște și de frumusețea naturii, vă este dăruită de această pensiune, înconjurată de munții falnici, de păduri bogate, de oameni harnici și primitori care știu să își respecte oaspeții.

La momentul când scriu acest articol despre Agapia și Pensiunea Maria din localitate, suntem pe la jumătatea lunii octombrie, în mijlocul toamnei. Nu puteam rata un asemenea prilej să vă spun că acest anotimp aduce turistului iubitor de natură peisaje absolut senzaționale la Agapia și în împrejurimi. Natura îmbracă haine ruginii care dau și mai mult farmec unui loc cu adevărat de poveste.

Nici iarna nu mă sperie, fiindcă la Neamț, de sfintele sărbători de Crăciun și de Anul Nou, vin cetele de colindători, copiii veseli și zglobii care aduc bucuria în casele gospodarilor. Mi-am propus să vin în această perioadă la Agapia. La Pensiunea Maria, fiindcă aici poți regăsi farmecul copilăriei așa cum l-a descris inconfundabil una din figurile principale ale literaturii române, Ion Creangă, născut pe aceste meleaguri.

Eu sigur voi veni la Agapia de 1 Decembrie – Ziua Națională a României – fiindcă moldovenii știu să respecte istoria și neamul românesc, credința și iubirea de țară și de popor.