Lacul Capra este un lac glaciar din Munții Făgăraș situat pe versantul sudic în umbra vârfurilor Iezerul Caprei, Văiuga, Vânătarea lui Buteanu și Capra, la 45 de minute de Bâlea Lac.

Așezat la altitudinea de 2230 m, lacul se întinde pe o suprafață de 1,8 ha și are o adâncime de 11 m.

Accesul se face de la Lacul Bâlea pe traseul triunghi albastru până în Șaua Caprei unde se continuă cu traseul principal de creastă bandă roșie care trece pe lângă lac.

Iarna în Munții Făgăraș este foarte aspră, riscul de avalanșă fiind unul extrem de mare, încă de la primele căderi de zăpadă. Accesul este recomandat doar alpiniștilor sau turiștilor foarte antrenați și cu echipament complet de iarnă, colțari, piolet, cască, haine groase tehnice și doar atunci când condițiile meteo și starea zăpezii sunt optime pentru ascensiune.

Chiar și în condiții de vară drumeția presupune un efort intens. Acest traseu nu este recomandat turiștilor neexperimentați cu traseele de munte pretențioase, așa că, luați aminte.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Lacul Capra este un loc minunat dar nerecomandat celor cu puțină experiență și cu puțin antrenament fizic și, cu atât mai mult celor care nu dispun de echipament corespunzător.