Despre Parcul Nicolae Romanescu este imposibil să nu fi auzit până acum.
Este una dintre destinațiile de top ale orașului Craiova.
Parcul Nicolae Romanescu este o capodoperă peisagistică fiind al treilea ca mărime din Europa şi al doilea ca mărime din România, după Parcul Herăstrău.
O plantație de arbori, un hipodrom, un pod suspendat, alei și cărări, o Grădină Zoo și un Castel Fermecat sunt atracțiile principale.
Dacă ajungeți la Craiova, nu ratați o plimbare pe aleile parcului. Există și câteva terase unde vă puteți relaxare și savura ceva de băut sau chiar o gustare.
Aș vrea să rețineți câteva detalii importante despre această bijuterie peisagistică pe care, dacă ajungeți la Craiova, nu aveți cum să o ratați:
1) Parcul a inceput sa fie construit in anul 1901 din initiativa primarului din acel timp si a fost terminat in anul 1903. Proiectarea lui a fost realizata de arhitectul francez Edouard Redont. In anul 1900, planurile parcului au fost medaliate cu medalia de aur la Expozitia Universala de la Paris.
2) Suprafata totala este de aproximativ 94 de hectare.
3) Este al treilea parc natural, ca marime din Europa.
4) Datorita faptului ca a fost construit pe mosia familiei Bibescu, unii craioveni il stiu si sub denumirea de Parcul Bibescu.
5) Unul dintre obiectivele turistice din parc este Castelul Fermecat. Acesta a fost construit odata cu parcul, iar in prezent acesta gazuieste un restaurant si o terasa de vara. De fapt, nu era vorba de un castel ci de o structura care gazduia bazinele de apa ce ajutau la irigarea parcului.
6) Un alt obiectiv este gradina zoologica, una dintre cele mai vechi din tara. De-a lungul timpului, aici au putut fi admirate numeroase animale exotice precum tigrul, jaguarul, lama sau strutul african, etc.
7) Odata cu parcul, a fost inaugurat si hipodromul cu o suprafata de 20 de hectare care era, la inceputul secolului, cel mai mare din tara.
8) Un alt loc important din parc este Podul Suspendat. Acesta lega doua dealuri si traverseaza lacul din centrul parcului. Acesta din urma poate fi strabatut si cu barca pe care o puteti inchiria din apropierea lui.
9) Întinderea de apa din Parcul Romanescu este de peste 4 ha.
10) Parcul mai are străzi, drumuri, alei și poteci care însumează peste 50 km lungime!
V-am convins să veniți să-l vedeți!!! Poate fi un model de administrare pentru multe orașe. Felicitări primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, care a înțeles cât de important este un parc în viața unei comunități.
Poate vă gândiți să ajungeți de Sfintele Paști la Craiova unde, suntem siguri, că edilii vor organiza o ediție senzațională a Târgului de Paști. După modelul anilor trecuți.