Deschidem, astăzi, seria colaborărilor publicației noastre, COLȚIȘOR DE ROMÂNIA, cu o serie de gazetari de mare talent și cu mare experiență în presa românească, la fel ca și noi, mari iubitori de România, de locuri frumoase din această țară și de oameni minunați care respectă istoria, tradiția și toate elementele valoroase ale zonei în care trăiesc.

Adelina Constantin

Jurnalistul invitat să scrie un articol despre România noastră frumoasă în COLȚIȘOR DE ROMÂNIA este Doamna Adelina Constantin, repet, un om de presă cu multă experiență și cu mare caracter, cu mare drag de meseria pe care a slujit-o cu drag, cu pricepere și cu mare talent. Și, ca orice scriitor sau cititor al publicației noastre, UN OM CU MARE DRAG DE ROMÂNIA. Un articol despre unul din cele mai frumoase locuri ale României, un loc din Delta Dunării – Sulina – un adevărat paradis care, credem noi, poate și trebuie a fi văzut de toți românii.

Festivalul Porto Franco Sulina

”La Sulina, am mers pentru prima dată atunci când am participat – ca redactor, la Festivalul Porto Franco. Nu mai știu exact la a câta ediție. Ne-am făcut mulți prieteni, ne-am bucurat de festivalul de muzică, apoi de soare și de mare, de o plajă cu nisip foarte fin, precum făina, de liniște, și – nu în ultimul rând, de frumusețea Deltei Dunării.

Delta Dunării la Sulina

Asta fiindcă orașul Sulina se află la confluența fluviului Dunărea cu Marea Neagră. Minunat! De atunci, aproape în fiecare vară mergem la Sulina.

Pensiunea Jean Bart Sulina

Ne cazăm la Pensiunea Jean Bart – denumită așa după numele scriitorului, care se află pe faleză, foarte aproape de locul unde ne lasă șalupele care vin de la Tulcea.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

La Sulina se poate ajunge numai pe calea apelor

În Sulina nu poți ajunge cu mașina, drumul de acces fiind numai pe apă, pe Dunăre.

În afara faptului că te poți bucura de Deltă încă de pe șalupă ori de pe Pasager – în funcție de cu ce alegi să vii, se organizează excursii zilnice în Delta Dunării.

Insula Păsărilor

Poți vedea o mulțime de nuferi albi și galbeni, poți merge pe Insula Păsărilor, fiindcă zburătoarele s-au „refugiat” pe o insulă, departe de zgomotul produs de circulația vapoarelor și a șalupelor și întrucât oamenii, în inconștiența lor, le-au stricat habitatul.

Te poți plimba pe diverse canale ale Dunării, admirând vegetația luxuriantă, pelicanii, stârcii, rațele sălbatice – lișițele, cormoranii, bâtlanii, Canalul cu ciulini – castanele Deltei, care-s delicioase, și multe alte lucruri.

Plaja Sulina

În ce privește plaja de la Sulina, nu are cum să nu-ți placă. Este mereu curată, apa mării – de asemenea, aici neexistând „țigănia” de pe Litoralul românesc.

Plaja Sulina – o plajă liniștită

După cum am spus, nisipul este extrem de fin, nu sunt scoici care să-ți înțepe tălpile goale, nu există boxe în care să se audă manele, totul e liniștit și curat așa încât te poți bucura de soare și de mare.

Produse culinare pescărești la Sulina

Pentru marii „mâncători” de pește ori de fructe de mare, cele câteva restaurante de pe faleză pot să-ți satisfacă plăcerea, cu toată încrederea și având mereu disponibilitate. Te poți bucura de hamsii, bibani de mare, de somni, crapi, carași, kefali, scrumbii sau de icre de crap ori știucă și, desigur, de creveți minunat preparați, caracatiță și midii. Nicăieri nu am mâncat creveți mai buni ca la Sulina, deși am fost și în Grecia, și în Portugalia. Prețurile sunt accesibile, iar personalul este amabil, politicos.

Sulina – un loc pentru romantici

Locuitorii Sulinei sunt oameni harnici și primitori, liniștiți și sufletiști. Astfel că ne-am făcut o groază de prieteni, cu care ne vedem de fiecare dată când ne petrecem concediul la Sulina.

Delta Dunării – un minunat Colțișor de România

Pentru iubitorii de mare și de soare, și de Deltă, recomand cu încredere Sulina.”

Dacă ți-a plăcut reportajul Doamnei Adelina Constantin despre Delta Dunării te invităm să citești și alte articole din Colțișor de România (www.coltisorderomania.ro) despre acest minunat Colțișor de Rai.

Articol despre Delta Dunării
Articol despre Delta Dunării