S.C. Zoom Media Consulting S.R.L. editorul acestei publicații electronice de promovare a excelenței în turismul românesc organizează un seminar intitulat ”Cum să-ți promovezi pensiunea turistică”, un seminar gratuit desfășurat online cu antreprenori din turismul rural, cu proprietari și administratori de pensiuni turistice din localități din România. Bixad din județul Covasna, Lupeni, județul Harghita și Sâncraiu, județul Cluj.
Condiția cea mai importantă dacă vrei să fii printre cei mai buni în turism trebuie să îți placă ceea ce faci și să fii disponibil permanent să înveți lucruri noi cu care să îi câștigi pe turiști. De la această idee am pornit și am ales și localitățile pentru care se ține acest curs și pe cei participă săptămână de săptămână la seminariile noastre. Oameni care fac cu drag activitatea de turism în pensiunile lor, în case de vacanță și care sunt conștienți că determinanta în aprecierea turiștilor este calitatea serviciilor.
Așa că, 20 de de oameni dornici să învețe, și lectorii lor s-au apucat să afle tainele unui subiect care este de fapt un ghid de atragere a turiștilor în localități care pot fi considerate destinații de vacanță atractive, în pensiuni și în case de vacanță care doresc să își extindă perioada de funcționare pe toată durata anului și pe întreaga perioadă a săptămânii. Fiindcă, dați-mi voie să vă spun că turismul este, chiar în vremuri de pandemie, o afacere foarte profitabilă dacă vrei și știi cum să o faci.
Prin informațiile dobândite la seminar, participanții își vor consolida cunoștințele actuale și vor deprinde altele noi cu scopul:
–să aducă cât mai mulți turiști în pensiune;
–turiștii care au fost în pensiune să se declare mulțumiți și să revină cât mai curând posibil, eventual, aducând și alți turiști.
Problema acestui seminar a fost clar împărțită în două:
–ce trebuie să facă administratorul pensiunii turistice sau proprietarul ei pentru a afla și aplica rețeta succesului;
–cât de folositor este managementul destinației turistice în atragerea de turiști și oferirea de programe turistice complexe.
Seminarul și-a propus să aducă și elemente practice prin care participantul să știe să își facă cunoscuta prezența pe piață, să fie atractiv ca ofertă, să știe cum să se comporte cu turiștii pentru ca ei să fie mulțumiți și fidelizați pentru concediile viitoare.
De realizarea acestui seminar s-au ocupat doi oameni pasionați de management și de dezvoltarea turismului românesc.
Domnișoara Ruxandra Dinulescu, lector univ. dr. la Facultatea de Manegement din cadrul A.S.E București.
Și Domnul Valentin Adrian Iliescu, cercetător științific și manager în turism, inițiatorul și promotorul Școlii de Turism ”Colțișor de România”.
Se cuvine a mulțumi și susținătorilor acestui seminar, primarii localităților:
–Sâncraiu din județul Cluj, Domnul Poka Andras
–Lupeni din județul Harghita, Domnul Kovacs Lehel,
–Bixad din județul Covasna, Domnul Bacs Marton Csaba,
cele 3 primării fiind implicate într-un proces complex de fundamentare și dezvoltare a potențialului lor turistic pentru a deveni stațiuni turistice de interes local.
Mai multe informații despre cum se poate organiza acest seminar și pentru antreprenorii din turism din localitatea Dumneavoastră se pot obține pe pagina de facebook.com / Scoala de Turism ”Colțișor de România” sau la telefon 0722.208.160 – Valentin Adrian Iliescu.