• Home
  • Descoperă
    • Romania fascinanta
    • Turism de sănătate
    • Hoteluri de top
    • Muzee în România
    • Evenimente
  • Călătorește
    • Turism in Romania
    • Turism de aventură
    • Hai la București!
    • City Break
    • Unde fugim de acasă?
  • TRĂIEȘTE
    • Bucătărie românească
    • Vinuri Romanesti
    • Tradiții și obiceiuri
    • Turism cultural
    • Turism medical

Bucătărie românească

Home /Bucătărie românească
Bucătărie românească

Ciorbă de lobodă roșie cu leuștean

aprilie 29, 2020

E multă lobodă la piață. Un leu cincizeci de bani legătura. Adică foarte puțin. Motiv pentru care ne-am gândit să vă recomandăm o ciorbă de…

Bucătărie românească

Pasca – pâinea binecuvântată de Sfintele Paști

aprilie 16, 2020

Pasca reprezintă acea pâine binecuvântată care ne aduce aminte de mana din pustie. „Poporul evreu, prin puterea lui Dumnezeu, merge 40 de ani prin pustiu,…

Bucătărie românească

De Florii se mănâncă pește.

aprilie 12, 2020

Tradiţia de Florii este să mănânci peşte. Evident, pentru cei care au ținut postul Paștelui, fiindcă de Florii este Dezlegare la pește. Se spune în…

Bucătărie românească

Ce mai gătim? O plăcintă dobrogeană

martie 14, 2020

Recent, la Târgul de turism al României de la Romexpo, desfășurat la începutul anului 2020, am reîntâlnit o doamnă care a făcut din prepararea bucatelor…

Bucătărie românească

Piftie de curcan

ianuarie 26, 2020

Dintre toate tipurile de piftie (de pește, de porc și de pasăre) mulți le preferă pe acestea din urmă și anume în special piftia din…

Bucătărie românească

Cozonacul de Crăciun – desertul delicios al Sărbătorii Nașterii Domnului

decembrie 19, 2019

Nelipsitul cozonac: piesa de rezistență, din punct de vedere al desertului, al Sărbătorii Nașterii Domnului. Care este preferatul tău? Cu mac? Cu stafide, cacao, nucă…

Bucătărie românească

Fasole cu ciolan afumat – mâncarea națională de 1 Decembrie

noiembrie 29, 2019

Nu este un secret pentru nimeni că de Ziua Națională a României mâncarea cea mai dragă românilor pe care o primesc în spațiile publice de…

Bucătărie românească

Ciorbă de salată ca la mama acasă

octombrie 12, 2019

Deja salata verde nu mai este o trufanda. O găsim fără prea mare efort în oricare perioadă a anului, la prețuri accesibile, făcând din acest…

Bucătărie românească

Păstrăv afumat în cetină de brad

august 24, 2019

O rețetă specifică zonei Bucovinei – de undeva de lângă Valea Putnei, mai exact – inventată în anii ’30 de vânătorul Casei Regale și transmisă…

Bucătărie românească

Vă place gulașul? Astăzi vă invităm să pregătim cel mai important preparat al Ținutului Secuiesc

august 18, 2019

Nu există pensiune sau restaurant în Ţinutul Secuiesc care să nu aibă în meniu deliciosul gulaş, preparat originar din Ungaria, dar extrem de apreciat de…

Navigare în articole

prev 1 2 3 4 next

Articole recente

  • De ce iubesc eu Voineasa. Episodul 1
  • Băile Olănești – o stațiune balneoclimatică fără egal
  • Fabrica de Sănătate de la Cornu: Resort Bali Spa. O locație de mare calitate și rafinament
  • Viitoarea stațiune Vidra. Un proiect turistic de interes european
  • Comorile Munților Făgăraș – Lacul Capra

Categories

  • Avem o tara. Ce facem cu ea? 31
  • Bucătărie românească 38
  • City Break 17
  • Evenimente 28
  • Hai la București! 31
  • Hoteluri de top 28
  • Informații din domeniul turismului 1
  • Manageri din turismul românesc 5
  • Muzee în România 28
  • Producatori și produse tradiționale românești 6
  • Romania fascinanta 61
  • România turistică, în date și informații neștiute 17
  • Școala de turism "Colțișor de România" 6
  • Tradiții și obiceiuri 35
  • Turism cultural 32
  • Turism de aventură 26
  • Turism de sănătate 40
  • Turism in Romania 49
  • Turism rural și ecologic 25
  • Uncategorized 28
  • Unde fugim de acasă? 89
  • Vinuri Romanesti 18
  • Zoom 565

Colțișor de România

O platforma editorială, în cadrul programului de promovare turistică a României.

Postări recente

  • De ce iubesc eu Voineasa. Episodul 1 februarie 1, 2023
  • Băile Olănești – o stațiune balneoclimatică fără egal decembrie 31, 2022
  • Fabrica de Sănătate de la Cornu: Resort Bali Spa. O locație de mare calitate și rafinament decembrie 29, 2022

Categorii

  • Avem o tara. Ce facem cu ea? 31
  • Bucătărie românească 38
  • City Break 17
  • Evenimente 28
  • Hai la București! 31
  • Hoteluri de top 28
  • Informații din domeniul turismului 1
  • Manageri din turismul românesc 5
  • Muzee în România 28
  • Producatori și produse tradiționale românești 6
  • Romania fascinanta 61
  • România turistică, în date și informații neștiute 17
  • Școala de turism "Colțișor de România" 6
  • Tradiții și obiceiuri 35
  • Turism cultural 32
  • Turism de aventură 26
  • Turism de sănătate 40
  • Turism in Romania 49
  • Turism rural și ecologic 25
  • Uncategorized 28
  • Unde fugim de acasă? 89
  • Vinuri Romanesti 18
  • Zoom 565