E multă lobodă la piață. Un leu cincizeci de bani legătura. Adică foarte puțin. Motiv pentru care ne-am gândit să vă recomandăm o ciorbă de…
Pasca reprezintă acea pâine binecuvântată care ne aduce aminte de mana din pustie. „Poporul evreu, prin puterea lui Dumnezeu, merge 40 de ani prin pustiu,…
Tradiţia de Florii este să mănânci peşte. Evident, pentru cei care au ținut postul Paștelui, fiindcă de Florii este Dezlegare la pește. Se spune în…
Recent, la Târgul de turism al României de la Romexpo, desfășurat la începutul anului 2020, am reîntâlnit o doamnă care a făcut din prepararea bucatelor…
Dintre toate tipurile de piftie (de pește, de porc și de pasăre) mulți le preferă pe acestea din urmă și anume în special piftia din…
Nelipsitul cozonac: piesa de rezistență, din punct de vedere al desertului, al Sărbătorii Nașterii Domnului. Care este preferatul tău? Cu mac? Cu stafide, cacao, nucă…
Nu este un secret pentru nimeni că de Ziua Națională a României mâncarea cea mai dragă românilor pe care o primesc în spațiile publice de…
Deja salata verde nu mai este o trufanda. O găsim fără prea mare efort în oricare perioadă a anului, la prețuri accesibile, făcând din acest…
O rețetă specifică zonei Bucovinei – de undeva de lângă Valea Putnei, mai exact – inventată în anii ’30 de vânătorul Casei Regale și transmisă…
Nu există pensiune sau restaurant în Ţinutul Secuiesc care să nu aibă în meniu deliciosul gulaş, preparat originar din Ungaria, dar extrem de apreciat de…