Cositul fânului este unul din obiceiurile cele mai vechi ale românilor. De la Sânzâiene, în satele din Transilvania, începea cositul ierbii și adunatul fânului. Mai…
Ținutul Secuiesc este un loc admirabil. Admirabil prin frumusețea locurilor, prin efectul miraculos al multor resurse minerale cu efecte terapeutice, prin ospitalitatea localnicilor, prin tradițiile…
Țara Oașului este una dintre cele mai cunoscute şi atractive zone de interes turistic din România, o zonă în care peisajul montan înconjoară şi străjuieşte…
Rusaliile sau Pogorârea Duhului Sfânt este sărbătoarea creștină care amintește de evenimentul consumat la 50 de zile de la Învierea Domnului Iisus Hristos care i-a…
Pentru comunitãțile românești, anul pastoral „se socotește” între Sfântul Gheorghe (23 aprilie) și Sfântul Dumitru (26 octombrie). Cu toate acestea, de puține ori cele douã…
Maramureșul este locul în care tradițiile de Paști sunt neschimbate de secole. Oamenii au evitat ca negura timpului să se așeze peste moștenirile lor. Tradițiile…
În toate aşezările din Bucovina, datinile, credinţele şi obiceiurile pascale s-au dezvoltat şi menţinut multă vreme într-o formă de conservare aparte. Prezenţa sacrului în lumea…
Un produs tradițional al tuturor românilor pentru Sfintele Paști este pasca cu brânză. Pasca se face în Joia Mare. Este pâinea cea mai aleasă a…
În plin post al Sfintelor Paști ne-am gândit să vă ducem cu gândul în fiecare zi prin articolele noastre din Colțișor de România în locurile…
Vinurile româneşti îşi caută locul pe piaţa mondială de profil, iar producătorii autohtoni au înţeles că trebuie să mizeze pe soiurile locale de struguri. Astfel,…