• Home
  • Descoperă
    • Romania fascinanta
    • Turism de sănătate
    • Hoteluri de top
    • Muzee în România
    • Evenimente
  • Călătorește
    • Turism in Romania
    • Turism de aventură
    • Hai la București!
    • City Break
    • Unde fugim de acasă?
  • TRĂIEȘTE
    • Bucătărie românească
    • Vinuri Romanesti
    • Tradiții și obiceiuri
    • Turism cultural
    • Turism medical

Bucătărie românească

Home /Bucătărie românească
Bucătărie românească

Păstrăv afumat în cetină de brad

august 24, 2019

O rețetă specifică zonei Bucovinei – de undeva de lângă Valea Putnei, mai exact – inventată în anii ’30 de vânătorul Casei Regale și transmisă…

Bucătărie românească

Vă place gulașul? Astăzi vă invităm să pregătim cel mai important preparat al Ținutului Secuiesc

august 18, 2019

Nu există pensiune sau restaurant în Ţinutul Secuiesc care să nu aibă în meniu deliciosul gulaş, preparat originar din Ungaria, dar extrem de apreciat de…

Bucătărie românească

Găluștele cu prune – desertul delicios al verii și al începutului de toamnă

august 4, 2019

Nu am înțeles niciodată de ce găluștele cu prune nu ocupă un loc mai important între deserturile meniurile din restaurantele românești. Probabil timpul mai lung…

Bucătărie românească

Ciorbă de găină ca la țară

iulie 26, 2019

Vă mai aduceți aminte de vremurile copilăriei? De vacanța de vară petrecută la bunici la țară? Nimic nu se compară cu gustul ciorbei gătite de…

Bucătărie românească

Ce mai punem la masă? Cârnați de Pleșcoi.

iulie 19, 2019

Ne-am gândit astăzi să vă invităm nu numai să puneți niște cârnați în tigaie, specialiștii știu că acest tip de cârnați de regulă se prăjesc…

Bucătărie românească

Mâncare delicioasă ca în Oltenia: ciorbă de dovlecei umpluți

iulie 5, 2019

Voi ce știți despre mâncarea din Oltenia. Mulți prieteni mi-au spus și peste tot am citit că mâncrurile tradiționale din Oltenia sunt delicioase. Specific zonei…

Bucătărie românească

Ce mănâncă un ardelean adevărat la micul dejun?!?!

iunie 2, 2019

Poate că la modul cum am gândit noi această rubrică întrebarea trebuia pusă astfel:”Ce mânca odinioară un ardelean adevărat la micul dejun?” E destul de…

Bucătărie românească

Varză a la Cluj – o mâncare cu adevărat minunată

mai 18, 2019

Varza a la Cluj este un fel tradiţional specific zonei Ardealului, pe care orice gospodină trebuie să-l înveţe să-l facă. Este delicios şi se face…

Bucătărie românească

Bulz ciobănesc ca la stână

mai 1, 2019

Fiindcă se apropie perioada urcării oilor la munte și, implicit, viața pastorală devine mult mai intensă, ne-am gândit să vă prezentăm cum se pregătește un…

Bucătărie românească

Musaca dobrogeană

aprilie 29, 2019

Astăzi vă prezentăm un produs pe care gospodinele din România l-au adoptat de câteva sute de ani și este foarte apreciat. Ne-am gândit că rețeta…

Navigare în articole

prev 1 2 3 4 next

Articole recente

  • Thermal Wellness – una din marile atracții ale stațiunii Tușnad Băi
  • Pâinea secuiască Dioszegi – o pâine făcută cu dragoste și cu pricepere – un brand pentru Transilvania
  • Vinurile de Sâmburești – licoarea de vis obținută de pe Dealurile însorite ale Olteniei
  • Știți care sunt cele mai înalte cascade din România?
  • Hotel O3zone din Stațiunea Tușnad Băi – confort și servicii de mare calitate

Categories

  • Avem o tara. Ce facem cu ea? 35
  • Bucătărie românească 40
  • City Break 19
  • Evenimente 30
  • Hai la București! 32
  • Hoteluri de top 32
  • Informații din domeniul turismului 1
  • Manageri din turismul românesc 5
  • Muzee în România 30
  • Producatori și produse tradiționale românești 8
  • Romania fascinanta 65
  • România turistică, în date și informații neștiute 18
  • Școala de turism "Colțișor de România" 6
  • Tradiții și obiceiuri 36
  • Turism cultural 35
  • Turism de aventură 28
  • Turism de sănătate 43
  • Turism in Romania 50
  • Turism rural și ecologic 26
  • Uncategorized 29
  • Unde fugim de acasă? 99
  • Vinuri Romanesti 19
  • Zoom 611

Articole recente

  • Thermal Wellness – una din marile atracții ale stațiunii Tușnad Băi
  • Pâinea secuiască Dioszegi – o pâine făcută cu dragoste și cu pricepere – un brand pentru Transilvania
  • Vinurile de Sâmburești – licoarea de vis obținută de pe Dealurile însorite ale Olteniei
  • Știți care sunt cele mai înalte cascade din România?
  • Hotel O3zone din Stațiunea Tușnad Băi – confort și servicii de mare calitate

Comentarii recente

    Arhive

    • august 2024
    • aprilie 2024
    • februarie 2024
    • ianuarie 2024
    • iulie 2023
    • iunie 2023
    • februarie 2023
    • decembrie 2022
    • noiembrie 2022
    • octombrie 2022
    • iulie 2022
    • februarie 2022
    • decembrie 2021
    • noiembrie 2021
    • octombrie 2021
    • septembrie 2021
    • iunie 2021
    • mai 2021
    • aprilie 2021
    • martie 2021
    • februarie 2021
    • ianuarie 2021
    • decembrie 2020
    • noiembrie 2020
    • octombrie 2020
    • septembrie 2020
    • august 2020
    • iulie 2020
    • iunie 2020
    • mai 2020
    • aprilie 2020
    • martie 2020
    • februarie 2020
    • ianuarie 2020
    • decembrie 2019
    • noiembrie 2019
    • octombrie 2019
    • septembrie 2019
    • august 2019
    • iulie 2019
    • iunie 2019
    • mai 2019
    • aprilie 2019
    • martie 2019
    • februarie 2019

    Categorii

    • Avem o tara. Ce facem cu ea?
    • Bucătărie românească
    • City Break
    • Evenimente
    • Hai la București!
    • Hoteluri de top
    • Informații din domeniul turismului
    • Manageri din turismul românesc
    • Muzee în România
    • Producatori și produse tradiționale românești
    • Romania fascinanta
    • România turistică, în date și informații neștiute
    • Școala de turism "Colțișor de România"
    • Tradiții și obiceiuri
    • Turism cultural
    • Turism de aventură
    • Turism de sănătate
    • Turism in Romania
    • Turism rural și ecologic
    • Uncategorized
    • Unde fugim de acasă?
    • Vinuri Romanesti
    • Zoom

    Meta

    • Autentificare
    • Flux intrări
    • Flux comentarii
    • WordPress.org

    Colțișor de România

    O platforma editorială, în cadrul programului de promovare turistică a României.

    Postări recente

    • Thermal Wellness – una din marile atracții ale stațiunii Tușnad Băi august 18, 2024
    • Pâinea secuiască Dioszegi – o pâine făcută cu dragoste și cu pricepere – un brand pentru Transilvania august 18, 2024
    • Vinurile de Sâmburești – licoarea de vis obținută de pe Dealurile însorite ale Olteniei august 18, 2024

    Categorii

    • Avem o tara. Ce facem cu ea? 35
    • Bucătărie românească 40
    • City Break 19
    • Evenimente 30
    • Hai la București! 32
    • Hoteluri de top 32
    • Informații din domeniul turismului 1
    • Manageri din turismul românesc 5
    • Muzee în România 30
    • Producatori și produse tradiționale românești 8
    • Romania fascinanta 65
    • România turistică, în date și informații neștiute 18
    • Școala de turism "Colțișor de România" 6
    • Tradiții și obiceiuri 36
    • Turism cultural 35
    • Turism de aventură 28
    • Turism de sănătate 43
    • Turism in Romania 50
    • Turism rural și ecologic 26
    • Uncategorized 29
    • Unde fugim de acasă? 99
    • Vinuri Romanesti 19
    • Zoom 611